Грофова порука "спољним непријатељима"!

Тренер Црвене звезде Миодраг Божовић, пред првенствену утакмицу против нишког Радничког, поново је имао поруку за оне који га критикују: "Важно је да победимо и због оних који стално измишљају афере". Најавио појачања.

Фудбал 31.07.2015 | 10:00
Грофова порука "спољним непријатељима"!

Миодраг Божовић, тренер фудбалера Црвене звезде, претходних дана је оштро критикован у домаћој спортској штампи, чак су га поједини називали потпуним промашајем.

На претходној конференцији за новинаре Божовић се обрушио на поједине медије, а и данас је, пред првенствени дуел са Радничким из Ниша (петак, од 20 часова, улаз бесплатан. Утакмицу преноси Арена спорт 1) имао шта да поручи, како он каже, "спољним непријатељима".

Најавио је и да ће Звезда довести још нека појачања - "максимално једног или двојицу", да ова екипа има квалитет да се бори за титулу, а имао је и духовит одговор на питање да ли су поједини играчи "већ потрошили кредит".

Говорећи о Радничком из Ниша, Божовић је оценио да су Нишлије одиграле боље меч у Чачку у 1. колу, који су изгубили, од оног против ОФК Београда.

"Ова утакмица је много важна за нас, поготово после Милановца. Неће бити нимало лако, јер је Раднички у прва два кола показао изванредан фудбал, чак мислим да је у Чачку, где је изгубио, играо боље него против ОФК Београда. Можда ће ово, овим мојим спољним непријатељима, звучати глупо, али ко је гледао утакмицу у Чачку, могао је да види да је Раднички имао девет шутева у оквир гола, имали су неколико стотпостоних шанси. Не смемо да се опустимо. За нас је најважније да победимо, како због нас, тако и због оних који нас критикују, који сваки дан измишљају нове афере и теме", рекао је тренер црвено-белих.

Црногорском тренеру није јасно зашто се у српској лиги један реми схвата толико трагично.

"У свакој лиги је нормално да се игра нерешено или изгуби. Само је овде мишљење да си, ако одиграш једну утакмицу нерешено, изгубио титулу", приметио је он.

Он каже да без обзира на своју "катастрофалну статистику", што је био одговор на писање појединих медија да је под његовим руковођењем Звезда дала само један гол и то из пенала (против ОФК Београда је искључен у другом полувремену), верује да овај тим има квалитет и да ће се борити за титулу.

"Поједини играчи су дошли мало касније, што због Светског омладинског првенства, што због Европског првенства за младе у Чешкој, неки нови играчи су дошли дан, два пред почетак квалификација у Лиги Европе. Имали смо несрећу да су неки играчи били физички неспремни, а не можете очекивати од неспремног играча да пружи максимум. У сваком случају, комплетирали смо се, можда ћемо довести још једног, два играча и мислим да имамо снаге да се боримо за титулу, што ћемо сигурно и урадити", рекао је Божовић.

Упитан на коју ће позицију бити доведени нови играчи и да ли су поједини играчи "већ потрошили кредит", Божовић је одговорио:

"Хм, ако су код Агробанке, онда мислим да су тај кредит потрошили. Све зависи од банке".

На потпитање да се мисли на поверење код њега, наставио је: "Моје поверење после две утакмице? Тешко је говорити за некога да је изгубио или придобио моје поверење. Тек смо почели, а вама изгледа као да завршавамо".

Што се тиче здравственог билтена - сви играчи су фит и тренирају, осим Орландића и Рендулића.

"Орландић се повредио јуче на тренингу, сам себе је повредио. Рендулић има неки проблем са ногом, а биће и он здрав за који дан. Што се тиче Александра Луковића, он је био код лекара који га је оперисао и очекујем да се укључи у рад екипе за две недеље", рекао је Божовић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мне

31.07.2015 08:42

Мислио је на спољне непријатеље из Црне Горе који су окупирали Црвену Звезду.

ОДГОВОРИТЕ