Grofova poruka "spoljnim neprijateljima"!

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović, pred prvenstvenu utakmicu protiv niškog Radničkog, ponovo je imao poruku za one koji ga kritikuju: "Važno je da pobedimo i zbog onih koji stalno izmišljaju afere". Najavio pojačanja.

Fudbal 31.07.2015 | 10:00
Grofova poruka "spoljnim neprijateljima"!

Miodrag Božović, trener fudbalera Crvene zvezde, prethodnih dana je oštro kritikovan u domaćoj sportskoj štampi, čak su ga pojedini nazivali potpunim promašajem.

Na prethodnoj konferenciji za novinare Božović se obrušio na pojedine medije, a i danas je, pred prvenstveni duel sa Radničkim iz Niša (petak, od 20 časova, ulaz besplatan. Utakmicu prenosi Arena sport 1) imao šta da poruči, kako on kaže, "spoljnim neprijateljima".

Najavio je i da će Zvezda dovesti još neka pojačanja - "maksimalno jednog ili dvojicu", da ova ekipa ima kvalitet da se bori za titulu, a imao je i duhovit odgovor na pitanje da li su pojedini igrači "već potrošili kredit".

Govoreći o Radničkom iz Niša, Božović je ocenio da su Nišlije odigrale bolje meč u Čačku u 1. kolu, koji su izgubili, od onog protiv OFK Beograda.

"Ova utakmica je mnogo važna za nas, pogotovo posle Milanovca. Neće biti nimalo lako, jer je Radnički u prva dva kola pokazao izvanredan fudbal, čak mislim da je u Čačku, gde je izgubio, igrao bolje nego protiv OFK Beograda. Možda će ovo, ovim mojim spoljnim neprijateljima, zvučati glupo, ali ko je gledao utakmicu u Čačku, mogao je da vidi da je Radnički imao devet šuteva u okvir gola, imali su nekoliko stotpostonih šansi. Ne smemo da se opustimo. Za nas je najvažnije da pobedimo, kako zbog nas, tako i zbog onih koji nas kritikuju, koji svaki dan izmišljaju nove afere i teme", rekao je trener crveno-belih.

Crnogorskom treneru nije jasno zašto se u srpskoj ligi jedan remi shvata toliko tragično.

"U svakoj ligi je normalno da se igra nerešeno ili izgubi. Samo je ovde mišljenje da si, ako odigraš jednu utakmicu nerešeno, izgubio titulu", primetio je on.

On kaže da bez obzira na svoju "katastrofalnu statistiku", što je bio odgovor na pisanje pojedinih medija da je pod njegovim rukovođenjem Zvezda dala samo jedan gol i to iz penala (protiv OFK Beograda je isključen u drugom poluvremenu), veruje da ovaj tim ima kvalitet i da će se boriti za titulu.

"Pojedini igrači su došli malo kasnije, što zbog Svetskog omladinskog prvenstva, što zbog Evropskog prvenstva za mlade u Češkoj, neki novi igrači su došli dan, dva pred početak kvalifikacija u Ligi Evrope. Imali smo nesreću da su neki igrači bili fizički nespremni, a ne možete očekivati od nespremnog igrača da pruži maksimum. U svakom slučaju, kompletirali smo se, možda ćemo dovesti još jednog, dva igrača i mislim da imamo snage da se borimo za titulu, što ćemo sigurno i uraditi", rekao je Božović.

Upitan na koju će poziciju biti dovedeni novi igrači i da li su pojedini igrači "već potrošili kredit", Božović je odgovorio:

"Hm, ako su kod Agrobanke, onda mislim da su taj kredit potrošili. Sve zavisi od banke".

Na potpitanje da se misli na poverenje kod njega, nastavio je: "Moje poverenje posle dve utakmice? Teško je govoriti za nekoga da je izgubio ili pridobio moje poverenje. Tek smo počeli, a vama izgleda kao da završavamo".

Što se tiče zdravstvenog biltena - svi igrači su fit i treniraju, osim Orlandića i Rendulića.

"Orlandić se povredio juče na treningu, sam sebe je povredio. Rendulić ima neki problem sa nogom, a biće i on zdrav za koji dan. Što se tiče Aleksandra Lukovića, on je bio kod lekara koji ga je operisao i očekujem da se uključi u rad ekipe za dve nedelje", rekao je Božović.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Mne

31.07.2015 08:42

Mislio je na spoljne neprijatelje iz Crne Gore koji su okupirali Crvenu Zvezdu.

ODGOVORITE