''Орлови'' чуванији од Буша, Вучића и папе!

Албанци, сходно прописима УЕФА о утакмици високог ризика, најављују да ће за дуел у октобру бити предузете стриктније мере безбедности него када су папа, Џорџ Буш и Александар Вучић долазили у ту земљу.

Фудбал 31.07.2015 | 19:20
''Орлови'' чуванији од Буша, Вучића и папе!

Албанци су желели да Србију у квалификацијама за ЕУРО 2016 дочекају у Скадру, али тај стадион добио одобрење УЕФА, па ће се дуел играти 8. октобра у Елбасану.

Албански челници већ увелико се припремају за тај историјски дуел, који је унапред оцењен као меч високог ризика, нарочито након прекида прве утакмице тих репрезентација у октобру прошле године у Београду.

Албански премијер Еди Рама је састанчио са кључним људима служби безбедности како би утврдио редослед операција пред "најопаснију утакмицу икада одиграну у тој земљи".

Рама је дуго разговарао са министрима унутрашњих послова и одбране Саимиром Тахиријем и Мимијем Кодхелијем, шефом обавештајне службе Вишом Ајази Ликом и првим човеком албанског фудбала Армандом Дуком, преноси РТС, позивајући се на писање листа "Шекули" из Тиране.

Одлучено је да ће на мечу против Србије мере безбедности бити на највишем нивоу.

Безбедносни штит биће чвршћи него што је то био случај током три до сада најризичније посете страних званичника - америчког председника Џорџа Буша млађег, папе и недавно српског премијера Александра Вучића, чије се присуство очекује на на утакмици у Елбасану.

"Дужни смо да поштујемо све процедуре УЕФА око организације мечева високог ризика. То значи да ће све и сви бити на провери. Према договору који је раније постигнут између албанског и српског фудбалског савеза неће бити гостујућих навијача на мечу Елбасану, као што је био случај и на утакмици у Београду у октобру. Гарантујем да ће то бити блиндирани меч", изјавио је листу из Тиране неимоневани извор из Фудбалског савеза Албаније.

Албански медији преносе да ће бити спроведене и посебне процедуре за куповину карата и улазак на стадион "Елбасан арена", чији је капацитет 12.800 места.

Албански навијачи карте ће моћи да купе само уз личне карте или пасоше, чиме ће, како се очекује, бити спречен улазак особа које имају полицијске досијее.

И при улазу на саму утакмицу особе са улазницама ће бити легитимисане.

Како би се спречио и најмањи ризик о прављењу било каквих инцидената на мечу, уочи сусрета ће бити притворене све сумњиве особе које би могле да изазову проблеме, док ће велики број људи бити обухваћен другим рестрикцијама.

Полиција, војска и обавештајци биће у пуном ангажману око организације историјског меча, а конкретни задаци биће им подељени у наредних неколико дана.

Коментари / 0

Оставите коментар