''Orlovi'' čuvaniji od Buša, Vučića i pape!

Albanci, shodno propisima UEFA o utakmici visokog rizika, najavljuju da će za duel u oktobru biti preduzete striktnije mere bezbednosti nego kada su papa, Džordž Buš i Aleksandar Vučić dolazili u tu zemlju.

Fudbal 31.07.2015 | 19:20
''Orlovi'' čuvaniji od Buša, Vučića i pape!

Albanci su želeli da Srbiju u kvalifikacijama za EURO 2016 dočekaju u Skadru, ali taj stadion dobio odobrenje UEFA, pa će se duel igrati 8. oktobra u Elbasanu.

Albanski čelnici već uveliko se pripremaju za taj istorijski duel, koji je unapred ocenjen kao meč visokog rizika, naročito nakon prekida prve utakmice tih reprezentacija u oktobru prošle godine u Beogradu.

Albanski premijer Edi Rama je sastančio sa ključnim ljudima službi bezbednosti kako bi utvrdio redosled operacija pred "najopasniju utakmicu ikada odigranu u toj zemlji".

Rama je dugo razgovarao sa ministrima unutrašnjih poslova i odbrane Saimirom Tahirijem i Mimijem Kodhelijem, šefom obaveštajne službe Višom Ajazi Likom i prvim čovekom albanskog fudbala Armandom Dukom, prenosi RTS, pozivajući se na pisanje lista "Šekuli" iz Tirane.

Odlučeno je da će na meču protiv Srbije mere bezbednosti biti na najvišem nivou.

Bezbednosni štit biće čvršći nego što je to bio slučaj tokom tri do sada najrizičnije posete stranih zvaničnika - američkog predsednika Džordža Buša mlađeg, pape i nedavno srpskog premijera Aleksandra Vučića, čije se prisustvo očekuje na na utakmici u Elbasanu.

"Dužni smo da poštujemo sve procedure UEFA oko organizacije mečeva visokog rizika. To znači da će sve i svi biti na proveri. Prema dogovoru koji je ranije postignut između albanskog i srpskog fudbalskog saveza neće biti gostujućih navijača na meču Elbasanu, kao što je bio slučaj i na utakmici u Beogradu u oktobru. Garantujem da će to biti blindirani meč", izjavio je listu iz Tirane neimonevani izvor iz Fudbalskog saveza Albanije.

Albanski mediji prenose da će biti sprovedene i posebne procedure za kupovinu karata i ulazak na stadion "Elbasan arena", čiji je kapacitet 12.800 mesta.

Albanski navijači karte će moći da kupe samo uz lične karte ili pasoše, čime će, kako se očekuje, biti sprečen ulazak osoba koje imaju policijske dosijee.

I pri ulazu na samu utakmicu osobe sa ulaznicama će biti legitimisane.

Kako bi se sprečio i najmanji rizik o pravljenju bilo kakvih incidenata na meču, uoči susreta će biti pritvorene sve sumnjive osobe koje bi mogle da izazovu probleme, dok će veliki broj ljudi biti obuhvaćen drugim restrikcijama.

Policija, vojska i obaveštajci biće u punom angažmanu oko organizacije istorijskog meča, a konkretni zadaci biće im podeljeni u narednih nekoliko dana.

Komentari / 0

Ostavite komentar