Мектић: "Тресла се гора - родио се миш"

Министар безбједности БиХ Драган Мектић рекао је да није задовољан расправом на данашњој сједници Савјета министара БиХ о Информацији о безбједносном аспекту комеморације у Поточарима 11. јула када је нападнут премијер Србије Александар Вучић.

Босна и Херцеговина 30.07.2015 | 18:33
Мектић: "Тресла се гора - родио се миш"

"Изгледа ми као прича: `тресла се гора, родио се миш - догодило се то што се догодило, добро се завршило`. Ништа посебно, не вјерујем да ће у неком смислу значити било какву прекретницу", рекао је Мектић новинарима након сједнице Савјета министара на којој је усвојена ова информација.

Мектић је истакао да Савјет министара није затражио било чију одговорност, те да се више спекулисало о томе да је за дешавања у Сребреници крив Организациони одбор комеморације који нема ништа са безбједношћу.

"Донесени су неки закључци као што је: `треба измијенити законе, побољшати координацију`, али то је за мене демагогија", појаснио је он.

Мектић се нада да ће парламент БиХ бити озбиљније мјесто гдје ће се боље расправљати о овом питању и ту очекује конкретније закључке и да ће бити постављено питање нечије одговорности.

"Тражио сам да буде покренута одговорност полицијских агенција које су требало да обезбиједе скуп, али покушала се избјећи њихова одговорност и свалити све на Организациони одбор", каже министар безбједности БиХ.

Мектић је рекао да се Организациони одбор бавио пуно сложенијим питањима, а да је за безбједност догађаја у Поточарима био задужен Пододбор за безбједност.

Када је ријеч о податку да је под сумњом 20 људи, каже Мектић, те податке може дати само Тужилаштво БиХ. "Нисам овлаштен да дајем податке из истраге. Међутим, све иде преспоро, то је моја констатација", додао је он.

(БН ТВ)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

дивља јабука

30.07.2015 16:59

Ову назови државу могу уредити само ликови попут Стаљина, Садама Хусеина или Гадафија. Медјутим онда додју Амери па их убију. Систем који је овдје уведен, уведен да се не би никад ништа урадило против разваљивања ове земље. Све су нам то странци смјестили. ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре зуква

30.07.2015 18:30

Прво, Стаљин је умро природном смрћу.Друго, ову земљу је уредио Броз који је такође умро по без помоћи Амера.

Name

Цезар

30.07.2015 20:00

Вараш се, Броз је овдје увео потпуни неред. Ранковић га је давно требао макнути али је био превише лојалан. Броз је макнуо и њега и многе друге, макнут је ко код је био у стању да размишља. И Броз је имао своја г..... око себе, тону г...... И систем се касније само наставио одржавати. И данас је тај систем само још уз асистенцију такозване медјународне заједнице, тоне хоштаплера који једно причају а подмећу нам дебело.

Name

Бн

30.07.2015 18:24

Сви ови знају прицати нр.1 у свијету а урадити несто задњи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Менди

30.07.2015 19:27

Све је то људи моји Политика , интереси , или како Дјоле Баласевиц казе у мало измијеној варијанти ... Политика је к... извините ме сто псујем јер ја само прицам онако како цујем...

ОДГОВОРИТЕ
Name

дикобраз

30.07.2015 19:33

Оставка не пролази

ОДГОВОРИТЕ