Mektić: "Tresla se gora - rodio se miš"

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić rekao je da nije zadovoljan raspravom na današnjoj sjednici Savjeta ministara BiH o Informaciji o bezbjednosnom aspektu komemoracije u Potočarima 11. jula kada je napadnut premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Bosna i Hercegovina 30.07.2015 | 18:33
Mektić: "Tresla se gora - rodio se miš"

"Izgleda mi kao priča: `tresla se gora, rodio se miš - dogodilo se to što se dogodilo, dobro se završilo`. Ništa posebno, ne vjerujem da će u nekom smislu značiti bilo kakvu prekretnicu", rekao je Mektić novinarima nakon sjednice Savjeta ministara na kojoj je usvojena ova informacija.

Mektić je istakao da Savjet ministara nije zatražio bilo čiju odgovornost, te da se više spekulisalo o tome da je za dešavanja u Srebrenici kriv Organizacioni odbor komemoracije koji nema ništa sa bezbjednošću.

"Doneseni su neki zaključci kao što je: `treba izmijeniti zakone, poboljšati koordinaciju`, ali to je za mene demagogija", pojasnio je on.

Mektić se nada da će parlament BiH biti ozbiljnije mjesto gdje će se bolje raspravljati o ovom pitanju i tu očekuje konkretnije zaključke i da će biti postavljeno pitanje nečije odgovornosti.

"Tražio sam da bude pokrenuta odgovornost policijskih agencija koje su trebalo da obezbijede skup, ali pokušala se izbjeći njihova odgovornost i svaliti sve na Organizacioni odbor", kaže ministar bezbjednosti BiH.

Mektić je rekao da se Organizacioni odbor bavio puno složenijim pitanjima, a da je za bezbjednost događaja u Potočarima bio zadužen Pododbor za bezbjednost.

Kada je riječ o podatku da je pod sumnjom 20 ljudi, kaže Mektić, te podatke može dati samo Tužilaštvo BiH. "Nisam ovlašten da dajem podatke iz istrage. Međutim, sve ide presporo, to je moja konstatacija", dodao je on.

(BN TV)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

divlja jabuka

30.07.2015 16:59

Ovu nazovi državu mogu urediti samo likovi poput Staljina, Sadama Huseina ili Gadafija. Medjutim onda dodju Ameri pa ih ubiju. Sistem koji je ovdje uveden, uveden da se ne bi nikad ništa uradilo protiv razvaljivanja ove zemlje. Sve su nam to stranci smjestili. ...

ODGOVORITE
Name

re zukva

30.07.2015 18:30

Prvo, Staljin je umro prirodnom smrću.Drugo, ovu zemlju je uredio Broz koji je takođe umro po bez pomoći Amera.

Name

Cezar

30.07.2015 20:00

Varaš se, Broz je ovdje uveo potpuni nered. Ranković ga je davno trebao maknuti ali je bio previše lojalan. Broz je maknuo i njega i mnoge druge, maknut je ko kod je bio u stanju da razmišlja. I Broz je imao svoja g..... oko sebe, tonu g...... I sistem se kasnije samo nastavio održavati. I danas je taj sistem samo još uz asistenciju takozvane medjunarodne zajednice, tone hoštaplera koji jedno pričaju a podmeću nam debelo.

Name

Bn

30.07.2015 18:24

Svi ovi znaju pricati nr.1 u svijetu a uraditi nesto zadnji

ODGOVORITE
Name

Mendi

30.07.2015 19:27

Sve je to ljudi moji Politika , interesi , ili kako Djole Balasevic kaze u malo izmijenoj varijanti ... Politika je k... izvinite me sto psujem jer ja samo pricam onako kako cujem...

ODGOVORITE
Name

dikobraz

30.07.2015 19:33

Ostavka ne prolazi

ODGOVORITE