Требиње: Подршка полицији у истрази убиства

Градоначелник Требиња Славко Вучуревиће и нови начелник Центра јавне безбиједности Требиње, Жарко Лакета, одржали су састанак на којем су разговарали о безбједоносној ситуацији, као и активностима на ријешавању убиства младог Требињца Марка Ђерића.

Република Српска 30.07.2015 | 22:00
Требиње: Подршка полицији у истрази убиства

Још увијек неразријешено убиство двадесетчетверогодишњег Ђерић била је главна тема разговора између градоначелника Требиња и начелника ЦЈБ. Лакета каже да има нових сазнања у овом случају, али да није у интересу истраге да их сада износи у јавност.

„Ја вас увјеравам да Центар јавне безбиједности и МУП-а Републике Српске чији је тим људи дошао овдје, да они раде на том предмету. Рекао сам да имамо нових сазнања по том питању и ја се надам да ћу у неком наредном периду саопштити да смо дошли до разријешења тога кривичног дијела“, рекао Жарко Лакета, начелник ЦЈБ Требиње

Подршку у истрази дао и је и Вучуревић.

„Ја као градоначелник, у име грађана, дајем пуну подршку на расвијетљавању тог случаја и вјерујем у потпуно спремност, опредјељености и стручност и постојећеих кадрова и оних који су дошли у помоћ ЦЈБ Требиње, да ће се тај случај довести до краја и да ће сви они који су на било који начин били укључени у овај немио догађај, који је унио толико зла и немира у грађана Требиња и Херцеговине бити коначно разријешен“, истакао је Вучуревић.

Градоначелник Требиња каже да га посебно радује то што је се са новим начелником ЦЈБ договорио о успостављању сарадње, које из њему непознатих разлога до сада није било.

„Ми смо отворено разговарали о свим питањима који се тичу безбједности града и грађана Требиња и њихове имовине и око одређених питања постигли смо потпуну сагласнот, а та сагласност прије свега односи се на свакодневној нормалнијој комуникацији између градске управе и ЦЈБ што до сада нажалос из неких разлога који мени нису били познати није било адакватно“, тврди градоначелник Требиња.

Према ријечима Лакете и ЦЈБ Требиње има интерес за бољу сарадњу.

„Ја сам обећао у име ЦЈБ и име МУП РС да ће град имати пуну подршку од полицијских снага које раде овдје по питању безбједности“, навео је Лакета.

(БН ТВ)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

вријеме к..., фукаре и будале

30.07.2015 20:06

Ма шта више неко има да даје или не даје подршку полицији у истрагама, поготово најтежих кривичних дјела. Шта ће полицији било чија подршка. Има ли овдје више ико нормалан! Полиције ради по уакону и ПСу. И тачка. Ако нису у стању да раде, нека дају оставке или морају бити смијењени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бобо

30.07.2015 20:17

Слажем се да полиција треба да ради али ,ако пратис збивања,неки злоцини се истражују годинама. У овом слуцју градјани су протестовали и тврдили да знају ко је убица. Ако је тако онда помозите истрагу,,. Има милион нацна да се полицији и тузилаштву доставе ти подаци и анононимно. Овако,оптузбе на рацун суда и полиције немају смисла. Није Требиње Токио и вјероватно се круг могуцих убица мозе сузити али градјани требају помоци, себе ради!

Name

влади ка

30.07.2015 22:34

То ће Лакета брзо ријешити, он је права видра, чим му је истекао мандат у ГП, МУП расписа конкурс за савјетника и експресно га прими и уз благослов постави за начелника ЦЈБ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

31.07.2015 06:06

Није довољно само знати,треба то и доказати.Кад су у питању оваква убиства неопходна је и ефикасна активност тужилаштва и других институција, поготову ових које врше вјештачења трагова...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГП БиХ

31.07.2015 09:52

Обецао Лакета !!! Да није залосна и трагицна тема за смијех је његова изјава. Па њега треба истразиват по криминалу ако вец не истразују.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пдп

31.07.2015 12:08

Некадасњи кадар ПДП, после побјегао у СНСД, направио милионе, цитај украо, км са приватном грађевинско-превозничком фирмом, помоцник директора границне полиције врло корумпиран, а сада ево нацелник центра. Јбг. Славко када ниси ни једног СНСД кадровика примио за 3 године, а сто овог он је најгори од све дјеце...мој Славко..мој...

ОДГОВОРИТЕ
Name

xфактор

31.07.2015 18:13

Благо нама када највећи криминалац обећава да ће ријешити убиство невиног младића. Нека испита своје криминалне радње: како је урату опљачкао прве хиљаде марака, аи поред поднесене кривичне пријаве никада није одговарао; како је са камионом пљачкао рудник ни терму у Гацку, а за узврат је у ГП запослио братића директора Милидрага; како је са преосвећеним изградио пут за Слато и дигао паре; како је квалитетно са својом нерегистрованом механизацијом радио на путу Зови До-Дивин; како је запослио своју супругу; како су му Невесин је путеви изградили без пара пословни објекат итд и тд...

ОДГОВОРИТЕ