Trebinje: Podrška policiji u istrazi ubistva

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučureviće i novi načelnik Centra javne bezbijednosti Trebinje, Žarko Laketa, održali su sastanak na kojem su razgovarali o bezbjedonosnoj situaciji, kao i aktivnostima na riješavanju ubistva mladog Trebinjca Marka Đerića.

Republika Srpska 30.07.2015 | 22:00
Trebinje: Podrška policiji u istrazi ubistva

Još uvijek nerazriješeno ubistvo dvadesetčetverogodišnjeg Đerić bila je glavna tema razgovora između gradonačelnika Trebinja i načelnika CJB. Laketa kaže da ima novih saznanja u ovom slučaju, ali da nije u interesu istrage da ih sada iznosi u javnost.

„Ja vas uvjeravam da Centar javne bezbijednosti i MUP-a Republike Srpske čiji je tim ljudi došao ovdje, da oni rade na tom predmetu. Rekao sam da imamo novih saznanja po tom pitanju i ja se nadam da ću u nekom narednom peridu saopštiti da smo došli do razriješenja toga krivičnog dijela“, rekao Žarko Laketa, načelnik CJB Trebinje

Podršku u istrazi dao i je i Vučurević.

„Ja kao gradonačelnik, u ime građana, dajem punu podršku na rasvijetljavanju tog slučaja i vjerujem u potpuno spremnost, opredjeljenosti i stručnost i postojećeih kadrova i onih koji su došli u pomoć CJB Trebinje, da će se taj slučaj dovesti do kraja i da će svi oni koji su na bilo koji način bili uključeni u ovaj nemio događaj, koji je unio toliko zla i nemira u građana Trebinja i Hercegovine biti konačno razriješen“, istakao je Vučurević.

Gradonačelnik Trebinja kaže da ga posebno raduje to što je se sa novim načelnikom CJB dogovorio o uspostavljanju saradnje, koje iz njemu nepoznatih razloga do sada nije bilo.

„Mi smo otvoreno razgovarali o svim pitanjima koji se tiču bezbjednosti grada i građana Trebinja i njihove imovine i oko određenih pitanja postigli smo potpunu saglasnot, a ta saglasnost prije svega odnosi se na svakodnevnoj normalnijoj komunikaciji između gradske uprave i CJB što do sada nažalos iz nekih razloga koji meni nisu bili poznati nije bilo adakvatno“, tvrdi gradonačelnik Trebinja.

Prema riječima Lakete i CJB Trebinje ima interes za bolju saradnju.

„Ja sam obećao u ime CJB i ime MUP RS da će grad imati punu podršku od policijskih snaga koje rade ovdje po pitanju bezbjednosti“, naveo je Laketa.

(BN TV)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

vrijeme k..., fukare i budale

30.07.2015 20:06

Ma šta više neko ima da daje ili ne daje podršku policiji u istragama, pogotovo najtežih krivičnih djela. Šta će policiji bilo čija podrška. Ima li ovdje više iko normalan! Policije radi po uakonu i PSu. I tačka. Ako nisu u stanju da rade, neka daju ostavke ili moraju biti smijenjeni.

ODGOVORITE
Name

Bobo

30.07.2015 20:17

Slažem se da policija treba da radi ali ,ako pratis zbivanja,neki zlocini se istražuju godinama. U ovom slucju gradjani su protestovali i tvrdili da znaju ko je ubica. Ako je tako onda pomozite istragu,,. Ima milion nacna da se policiji i tuzilaštvu dostave ti podaci i anononimno. Ovako,optuzbe na racun suda i policije nemaju smisla. Nije Trebinje Tokio i vjerovatno se krug mogucih ubica moze suziti ali gradjani trebaju pomoci, sebe radi!

Name

vladi ka

30.07.2015 22:34

To će Laketa brzo riješiti, on je prava vidra, čim mu je istekao mandat u GP, MUP raspisa konkurs za savjetnika i ekspresno ga primi i uz blagoslov postavi za načelnika CJB.

ODGOVORITE
Name

Xx

31.07.2015 06:06

Nije dovoljno samo znati,treba to i dokazati.Kad su u pitanju ovakva ubistva neophodna je i efikasna aktivnost tužilaštva i drugih institucija, pogotovu ovih koje vrše vještačenja tragova...

ODGOVORITE
Name

GP BiH

31.07.2015 09:52

Obecao Laketa !!! Da nije zalosna i tragicna tema za smijeh je njegova izjava. Pa njega treba istrazivat po kriminalu ako vec ne istrazuju.

ODGOVORITE
Name

pdp

31.07.2015 12:08

Nekadasnji kadar PDP, posle pobjegao u SNSD, napravio milione, citaj ukrao, km sa privatnom građevinsko-prevozničkom firmom, pomocnik direktora granicne policije vrlo korumpiran, a sada evo nacelnik centra. Jbg. Slavko kada nisi ni jednog SNSD kadrovika primio za 3 godine, a sto ovog on je najgori od sve djece...moj Slavko..moj...

ODGOVORITE
Name

xfaktor

31.07.2015 18:13

Blago nama kada najveći kriminalac obećava da će riješiti ubistvo nevinog mladića. Neka ispita svoje kriminalne radnje: kako je uratu opljačkao prve hiljade maraka, ai pored podnesene krivične prijave nikada nije odgovarao; kako je sa kamionom pljačkao rudnik ni termu u Gacku, a za uzvrat je u GP zaposlio bratića direktora Milidraga; kako je sa preosvećenim izgradio put za Slato i digao pare; kako je kvalitetno sa svojom neregistrovanom mehanizacijom radio na putu Zovi Do-Divin; kako je zaposlio svoju suprugu; kako su mu Nevesin je putevi izgradili bez para poslovni objekat itd i td...

ODGOVORITE