Закон на дневном реду Парламента ФБиХ

Са 30 гласова за, једним суздржаним и 20 против, усвојен је дневни ред данашње ванредне сједнице Дома народа Парламента ФБиХ.

Босна и Херцеговина 30.07.2015 | 13:14
Закон на дневном реду Парламента ФБиХ

Након усвајања дневног реда, сједницу су напустили делегати ДФ-а, СББ-а и СДП-а.

Лејла Имамовић из ДФ предложила је да се скине Приједлог закона о раду с дневног реда.

Са 18 за, 8 суздржаних, 21 против одбијен је овај приједлог након чега је Имамовић тражила појединачно изјашњавање заступника.

Славиша Шућур, предсједник Клуба Срба, казао је да је Клуб разматра повлачење виталног националног интереса, али да се неће позвати на на њега.

Како је казао, тражиће од потпредсједника ФБиХ Милан Дуновића да тражи оцјену уставности у вези са организацијом данашње сједнице.

Већ на почетку сједнице водила се жестока расправа на релацији Јасенка Туфекчића из СДА, Лејле Имамовић из ДФ, Анера Жуљевића и Славише Шућура хоће ли се Приједлог закона о раду наћи на дневном реду сједнице.

Посланик Фуад Хаџимехмедовић из СББ-а казао је да актуелна власт у ФБиХ у Влади ФБиХ на силу држи три министра у Влади ФБиХ који не раде свој посао јер су поднијели оставку, те да на силу покушава наметнути Приједлог закона о раду.

"Како је Новалић могао преговарати са Синдикатом синоћ до 12 сати нека преговара још десет дана", рекао је он.

Окривио је Владу ФБиХ да терет своје неодговорности ставља пред врата Парламента ФБиХ па се данас радници окупљају испред Федералног Парламента, а не испред зграде Владе ФБиХ.

Јасминко Туфекчић (СДА) казао је да је демократско право радника да протестују испред институција ФБиХ.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар