Фудбалској легенди уграђен стент!

Драгану Џајићу јуче је уграђен стент. Операција је прошла без проблема, па је почасни председник Црвене звезде одмах пуштен кући.

Србија 30.07.2015 | 10:10
Фудбалској легенди уграђен стент!

Легенда српског фудбала Драган Џајић (69) подвргнут је јуче у Београду операцији на срцу! Џаји је у Клиничко-болничком центру "Дедиње" уграђен стент!

Како Информер сазнаје, прослављени фудбалер и функционер Црвене звезде није имао инфаркт, нити било шта слично, већ су му лекари саветовали да се превентивно оперише.

Џаја редовно иде на контроле, а на последњем прегледу лекари су му саветовали да угради стент како би предупредио могуће проблеме. Оперисан је у среду ујутро, интервенција је прошла у најбољем реду и он је истог дана пуштен кући на опоравак - објашњава наш саговорник близак Џајићу.

Тако експресно отпуштање из болнице било је могуће због тога што су лекари користили савремене методе.

Џајићу је стент уграђен кататеризацијом. То значи да се стент преко неког периферног крвног суда, обично на руци или препони, доведе до аорте, а затим се убаци у сужени срчани крвни суд. Дакле, нема реза, а поступак се изводи под локалном анестезијом, па је Џајић могао одмах да иде кући. Наравно, мораће да пије лекове како би спречио стварање тромба, али то је уобичајена пракса - каже наш извор.

Ово није први пут да Џајић има проблема са срцем. Он је у октобру прошле године провео недељу дана на Војномедицинској академији у Београду након што му је позлило. Констатовано је да има сужење коронарне артерије.

И тад су му предлагали уградњу стента, али је он то одбијао јер је страховао како ће поднети операцију. Држао је ситуацију под контролом лековима, али кад су му недавно на Дедињу поново предложили уградњу стента и објаснили да ће му он бити уграђен кататеризацијом, одлучио је прихвати њихов савет - истиче Џајићев пријатељ.

Иначе, Џајић је прве срчане сметње добио током боравка у притвору, у првој половини 2008. године. Лекари су му тада рекли да је то највероватније последица стреса због свега што му се дешава.

Џајић је био ухапшен због сумњи да је проневерио Звездин новац док је био председник клуба, али је поступак против њега обустављен одлуком председника Србије Томислава Николића да га аболира.

Поред срца, Џајић је претходних година имао проблема са простатом, коју је оперисао пре седам година. Уз то, већ годинама има проблема са леђима.

Извор: Информер

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

краљ

30.07.2015 09:37

Бице то добро.Све најбоље и велки поздрав из Бањалуке.

ОДГОВОРИТЕ