Fudbalskoj legendi ugrađen stent!

Draganu Džajiću juče je ugrađen stent. Operacija je prošla bez problema, pa je počasni predsednik Crvene zvezde odmah pušten kući.

Srbija 30.07.2015 | 10:10
Fudbalskoj legendi ugrađen stent!

Legenda srpskog fudbala Dragan Džajić (69) podvrgnut je juče u Beogradu operaciji na srcu! Džaji je u Kliničko-bolničkom centru "Dedinje" ugrađen stent!

Kako Informer saznaje, proslavljeni fudbaler i funkcioner Crvene zvezde nije imao infarkt, niti bilo šta slično, već su mu lekari savetovali da se preventivno operiše.

Džaja redovno ide na kontrole, a na poslednjem pregledu lekari su mu savetovali da ugradi stent kako bi predupredio moguće probleme. Operisan je u sredu ujutro, intervencija je prošla u najboljem redu i on je istog dana pušten kući na oporavak - objašnjava naš sagovornik blizak Džajiću.

Tako ekspresno otpuštanje iz bolnice bilo je moguće zbog toga što su lekari koristili savremene metode.

Džajiću je stent ugrađen kataterizacijom. To znači da se stent preko nekog perifernog krvnog suda, obično na ruci ili preponi, dovede do aorte, a zatim se ubaci u suženi srčani krvni sud. Dakle, nema reza, a postupak se izvodi pod lokalnom anestezijom, pa je Džajić mogao odmah da ide kući. Naravno, moraće da pije lekove kako bi sprečio stvaranje tromba, ali to je uobičajena praksa - kaže naš izvor.

Ovo nije prvi put da Džajić ima problema sa srcem. On je u oktobru prošle godine proveo nedelju dana na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu nakon što mu je pozlilo. Konstatovano je da ima suženje koronarne arterije.

I tad su mu predlagali ugradnju stenta, ali je on to odbijao jer je strahovao kako će podneti operaciju. Držao je situaciju pod kontrolom lekovima, ali kad su mu nedavno na Dedinju ponovo predložili ugradnju stenta i objasnili da će mu on biti ugrađen kataterizacijom, odlučio je prihvati njihov savet - ističe Džajićev prijatelj.

Inače, Džajić je prve srčane smetnje dobio tokom boravka u pritvoru, u prvoj polovini 2008. godine. Lekari su mu tada rekli da je to najverovatnije posledica stresa zbog svega što mu se dešava.

Džajić je bio uhapšen zbog sumnji da je proneverio Zvezdin novac dok je bio predsednik kluba, ali je postupak protiv njega obustavljen odlukom predsednika Srbije Tomislava Nikolića da ga abolira.

Pored srca, Džajić je prethodnih godina imao problema sa prostatom, koju je operisao pre sedam godina. Uz to, već godinama ima problema sa leđima.

Izvor: Informer

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

kralj

30.07.2015 09:37

Bice to dobro.Sve najbolje i velki pozdrav iz Banjaluke.

ODGOVORITE