Почела надоградња „Виндоуса 10“

После дуго чекања, „Виндоус 10“ коначно је стигао, враћајући са собом неке старе, добре опције, али и доносећи новости, попут виртуелне асистенткиње Кортане и интернет претраживача „Еџ“, који треба да избрише сва болна сећања на „Интернет експлорер“.

Свијет 30.07.2015 | 09:50
Почела надоградња „Виндоуса 10“

Како да дођете до „десетке“? Уколико на рачунару већ имате инсталиран Виндоус 7 или Виндоус 8, прилично лако. Неки од корисника који су се већ пријавили за надоградњу вероватно су приметили да се на „це“ партицији хард диска појавила инсталација за нови систем.

„Мајкрософт“ је данас откључао документа и активирао инсталацију, која се одвија у неколико корака. Виндоус 10 је омогућен за десктоп и таблет рачунаре, паметне телефоне и играчке конзоле.

Нови интернет претраживач „Еџ“ (Ивица) замениће „Интернет експлорер“, а сви корисници ће добити и виртуелну помоћницу Кортану.

Враћа се „старт" дугме! Бранимир Ђуровић, маркетиншки менаџер за Виндоус, каже да је „Мајкрософт“ у складу са захтевима корисника вратио „старт“ дугме и учинио „десетку“ најбољим оперативним системом.

„Стандардна функционалност 'старт' дугмета, проширена је за 'старт' мени и могућност да пинујете, односно да позиционирате своје омиљене апликације и програме на старт мени. Самим тим да будете продуктивнији, али и да себи прилагодите простор“, објашњава Ђуровић.


Што се тиче потребних ресорса за инсталацију, они подразумевају: процесор од једног гигахерца, гигабајт РАМ меморије за 32-битни односно два гигабајта за 64-битни оперативни систем и 20 гигабајта простора на хард диску.

Извор: РТС

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Горан БЛ

30.07.2015 08:16

Сада це Ланацо са СНСД-ом да се надоградјује ;)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Славко

30.07.2015 09:10

Хахахаха, тацно тако...