Počela nadogradnja „Vindousa 10“

Posle dugo čekanja, „Vindous 10“ konačno je stigao, vraćajući sa sobom neke stare, dobre opcije, ali i donoseći novosti, poput virtuelne asistentkinje Kortane i internet pretraživača „Edž“, koji treba da izbriše sva bolna sećanja na „Internet eksplorer“.

Svijet 30.07.2015 | 09:50
Počela nadogradnja „Vindousa 10“

Kako da dođete do „desetke“? Ukoliko na računaru već imate instaliran Vindous 7 ili Vindous 8, prilično lako. Neki od korisnika koji su se već prijavili za nadogradnju verovatno su primetili da se na „ce“ particiji hard diska pojavila instalacija za novi sistem.

„Majkrosoft“ je danas otključao dokumenta i aktivirao instalaciju, koja se odvija u nekoliko koraka. Vindous 10 je omogućen za desktop i tablet računare, pametne telefone i igračke konzole.

Novi internet pretraživač „Edž“ (Ivica) zameniće „Internet eksplorer“, a svi korisnici će dobiti i virtuelnu pomoćnicu Kortanu.

Vraća se „start" dugme! Branimir Đurović, marketinški menadžer za Vindous, kaže da je „Majkrosoft“ u skladu sa zahtevima korisnika vratio „start“ dugme i učinio „desetku“ najboljim operativnim sistemom.

„Standardna funkcionalnost 'start' dugmeta, proširena je za 'start' meni i mogućnost da pinujete, odnosno da pozicionirate svoje omiljene aplikacije i programe na start meni. Samim tim da budete produktivniji, ali i da sebi prilagodite prostor“, objašnjava Đurović.


Što se tiče potrebnih resorsa za instalaciju, oni podrazumevaju: procesor od jednog gigaherca, gigabajt RAM memorije za 32-bitni odnosno dva gigabajta za 64-bitni operativni sistem i 20 gigabajta prostora na hard disku.

Izvor: RTS

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Goran BL

30.07.2015 08:16

Sada ce Lanaco sa SNSD-om da se nadogradjuje ;)

ODGOVORITE
Name

Slavko

30.07.2015 09:10

Hahahaha, tacno tako...