Србија ће 5. августа стати у подне на минут

Дан сјећања на страдале Србе, Србија и Република Српска ће обиљежити 4. августа великом манифестацијом код моста на Рачи и 5. августа Даном жалости, сиренама и црквеним звонима тачно у подне.

Србија 30.07.2015 | 08:51
Србија ће 5. августа стати у подне на минут

Петог августа ће, поред парастоса, бити одржана централна манифестација у Центру "Сава".

"Тачно у подне Србија ће стати на један минут. Огласиће се сва црквена звона и све сирене како бисмо застали и одали пошту свим убијенима и протеранима", рекао је за "Блиц" министар рада Србије Александар Вулин, наводећи да на исти начин Јевреји обиљежавају Дан Холокауста.

Очекује се долазак више хиљада грађана у Рачу, као и представника Владе и дипломатског кора, а цијели догађај директно ће преносити РТС.

Вулин је рекао да ће на аутопуту куда су се кретале српске избјеглице бити дијељени флајери на којима ће бити историјске чињенице и елементарне истине о дешавањима 1995. године.

"Тог 4. августа мост између Србије и Републике Српске код Сремске Раче биће осветљен посебном расветом. Мост ће бити испуњен младим људима у српским народним ношњама", навео је Вулин.

Вулин, који је предсједник Организационог одбора за обиљежавање Дана сјећања, додао је да ће испод моста бити организована манифестација уз културно-умјетнички програм, на којој ће говорити представници Србије и Српске.

"Никада до сада нешто овакво није обележавано. Биће то велики догађај", истиче Вулин.

Он је подсјетио да је Влада Србије донијела одлуку да 5. август буде Дан жалости, али да би се обиљежавао сваке године, потребно је усвојити закон о датумима, што ће бити и урађено.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

камелеон

30.07.2015 09:18

А Република Српска

ОДГОВОРИТЕ
Name

симо

30.07.2015 11:26

У Републици Српској је економска ренесанса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цудно

30.07.2015 11:43

...Да се немате ни на ста друго фокусирати,у дрзави све цвјета и све у прогресу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тетак мата

30.07.2015 20:15

Е свака част ко се тога сјетио бит ће просперитета после 5 августа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Богољуб

31.07.2015 14:58

Напокон!

ОДГОВОРИТЕ