ЛШ: Ред Бул јачи од Малмеа, Астана одољела у Финској!

Шампион Аустрије стигао до великог капитала против Малмеа (2:0), досада у Хелсинкију!

Фудбал 29.07.2015 | 21:40
ЛШ: Ред Бул јачи од Малмеа, Астана одољела у Финској!

Мучио се и мучио Малме у претходној рунди против слабашног Жалгириса. Али је цех за провлачење наплаћен вечерас у Салзбургу. Шампион Аустије је показао да би ове сезоне могао да се вине до сазвежђа Лиге шампиона и славио у судару са Малмеом – 2:0. Биће то, врло вероватно, ненадокнадив дефицит за момке из Шведске.

Посебно, јер су своје шансе у Аустрији пропустили у првом полувремену. А онда им је пресудио страшан гол Улмера. После једног корнера дефанзивац Салзбурга је сачекао лопту на неких 17 метара од гола Малмеа и послао ракету у мрежу гостију. Прелеп погодак. До краја меча Хинтерегер је из пенала поставио коначан резултат.

Шампион Кахахстана Астана је накривала капу после гостовања у Финској. У досадној утакмици против Хелсинкија екипа Немање Максимовића заслужено је стигла до ремија без голова.

Поред Максимовића у стартној постави Астане били су дојучерашњи штопер Партизана Бранко Илић и некадашњи чувар мреже ОФК Београда Ненад Ерић. За 90 минута виђено је само пет шутева у оквир гола. Током првог полувремена обе екипе су биле концентрисане на одбрану.

Немања Максимовић је био један од најзапаженијијих појединаца у редовима гостију. Пожртвованим стартом у финишу меча зауставио је опасан напад домаћина.

КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ЛИГУ ШАМПИОНА, треће коло

Хелсинки – Астана 0:0

Салзбург – Малме 2:0 (1:0)
/Улмер 51, Хинтерегер 89 пен/

20.30 Стеауа – Букурешт

20.45 Селтик – Карабаг

20.45 Лех Познањ – Базел

21.05 Рапид - Ајакс

Коментари / 0

Оставите коментар