LŠ: Red Bul jači od Malmea, Astana odoljela u Finskoj!

Šampion Austrije stigao do velikog kapitala protiv Malmea (2:0), dosada u Helsinkiju!

Fudbal 29.07.2015 | 21:40
LŠ: Red Bul jači od Malmea, Astana odoljela u Finskoj!

Mučio se i mučio Malme u prethodnoj rundi protiv slabašnog Žalgirisa. Ali je ceh za provlačenje naplaćen večeras u Salzburgu. Šampion Austije je pokazao da bi ove sezone mogao da se vine do sazvežđa Lige šampiona i slavio u sudaru sa Malmeom – 2:0. Biće to, vrlo verovatno, nenadoknadiv deficit za momke iz Švedske.

Posebno, jer su svoje šanse u Austriji propustili u prvom poluvremenu. A onda im je presudio strašan gol Ulmera. Posle jednog kornera defanzivac Salzburga je sačekao loptu na nekih 17 metara od gola Malmea i poslao raketu u mrežu gostiju. Prelep pogodak. Do kraja meča Hintereger je iz penala postavio konačan rezultat.

Šampion Kahahstana Astana je nakrivala kapu posle gostovanja u Finskoj. U dosadnoj utakmici protiv Helsinkija ekipa Nemanje Maksimovića zasluženo je stigla do remija bez golova.

Pored Maksimovića u startnoj postavi Astane bili su dojučerašnji štoper Partizana Branko Ilić i nekadašnji čuvar mreže OFK Beograda Nenad Erić. Za 90 minuta viđeno je samo pet šuteva u okvir gola. Tokom prvog poluvremena obe ekipe su bile koncentrisane na odbranu.

Nemanja Maksimović je bio jedan od najzapaženijijih pojedinaca u redovima gostiju. Požrtvovanim startom u finišu meča zaustavio je opasan napad domaćina.

KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA, treće kolo

Helsinki – Astana 0:0

Salzburg – Malme 2:0 (1:0)
/Ulmer 51, Hintereger 89 pen/

20.30 Steaua – Bukurešt

20.45 Seltik – Karabag

20.45 Leh Poznanj – Bazel

21.05 Rapid - Ajaks

Komentari / 0

Ostavite komentar