Некада је играо на Ол стар мечевима, а сад...?!

Зарадио је 100.000.000 долара, а данас је лечени алкохоличар и бармен у Старбаксу! Вин Бејкер има чудесну животну причу...

Кошарка 30.07.2015 | 10:00
Некада је играо на Ол стар мечевима, а сад...?!

Живот Вина Бејкера само је један у низу жртава алкохолизма и одавања пороцима. Човек који је играо на чак четири Ол стар меча, који је освојио златну медаљу на Олимпијским играма 2000. године у Сиднеју, данас се бори да постане менаџер у јендом од познатих ланаца продаваца кафе Старбаксу.

Као што погађате, да би се од највиших висина стигло до просечности, потребно је да се у све умеша нека опака ствар, а то је у овом случају алкохолизам као и олако трошење новца. Међутим, он се неколико година касније отрезнио, и почео да ради „нормалан“ посао да би исхранио породицу.
„Отрезнио сам се и живим и радим у једном малом месту. Радим за пултом и желим да постанем менаџер. Када научите лекције живота, није битно како стојите финансијски. Био сам алкохоличар, изгубио сам богатство. Имао сам сјајан таленат. Изгубио сам и њега“, рекао је Бејкер.

Он ипак сматра да није све у новцу и да има још много ствари за које треба да се бори.
„За људе са стране све то можда делује чудно. Имам 43 године и четворо деце. Ја сам отац, морам све да доведем у ред. Морам да докажем себи и другима да је могуће вратити се“, закључио је Бејкер.

Он је у каријери наступао за Милвоки Баксе, Сијетл Суперсониксе, Бостон Селтиксе, Њујорк Никсе, Хјустон Рокетсе и Лос Анђелес Клиперсе. Каријера му је трајала 13 година, а за то време постигао је 11.839 поена, 5.867 скокова и 1.509 асистенција.

Коментари / 0

Оставите коментар