Nekada je igrao na Ol star mečevima, a sad...?!

Zaradio je 100.000.000 dolara, a danas je lečeni alkoholičar i barmen u Starbaksu! Vin Bejker ima čudesnu životnu priču...

Košarka 30.07.2015 | 10:00
Nekada je igrao na Ol star mečevima, a sad...?!

Život Vina Bejkera samo je jedan u nizu žrtava alkoholizma i odavanja porocima. Čovek koji je igrao na čak četiri Ol star meča, koji je osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama 2000. godine u Sidneju, danas se bori da postane menadžer u jendom od poznatih lanaca prodavaca kafe Starbaksu.

Kao što pogađate, da bi se od najviših visina stiglo do prosečnosti, potrebno je da se u sve umeša neka opaka stvar, a to je u ovom slučaju alkoholizam kao i olako trošenje novca. Međutim, on se nekoliko godina kasnije otreznio, i počeo da radi „normalan“ posao da bi ishranio porodicu.
„Otreznio sam se i živim i radim u jednom malom mestu. Radim za pultom i želim da postanem menadžer. Kada naučite lekcije života, nije bitno kako stojite finansijski. Bio sam alkoholičar, izgubio sam bogatstvo. Imao sam sjajan talenat. Izgubio sam i njega“, rekao je Bejker.

On ipak smatra da nije sve u novcu i da ima još mnogo stvari za koje treba da se bori.
„Za ljude sa strane sve to možda deluje čudno. Imam 43 godine i četvoro dece. Ja sam otac, moram sve da dovedem u red. Moram da dokažem sebi i drugima da je moguće vratiti se“, zaključio je Bejker.

On je u karijeri nastupao za Milvoki Bakse, Sijetl Supersonikse, Boston Seltikse, Njujork Nikse, Hjuston Roketse i Los Anđeles Kliperse. Karijera mu je trajala 13 godina, a za to vreme postigao je 11.839 poena, 5.867 skokova i 1.509 asistencija.

Komentari / 0

Ostavite komentar