ОФК-овци први на испитивању у полицији због меча са Звездом!

Полиција ће наредних дана и недеља, тврде Новости, позвати готово све играче, али и челнике два клуба, на информативни разговор. Одређен је предистражни тим, који ће одгледати снимак утакмице, а потом и поразговарати са свим актерима.

Фудбал 30.07.2015 | 09:20
ОФК-овци први на испитивању у полицији због меча са Звездом!

Не смирује се фудбалско тло у Србији када је у питању утакмица ОФК Београд – Црвена звезда. Као сазнају Новости, двојица фудбалера ОФК Београда биће саслушана у полицији до краја ове недеље. Они ће, у својству грађана, бити испитани у оквиру предистраге која је започета због сумњи у регуларност утакмице и одигране 19. јула на стадиону Обилића.

Полиција ће наредних дана и недеља, тврди лист, позвати готово све играче, али и челнике два клуба, на информативни разговор. Одређен је предистражни тим, који ће одгледати снимак утакмице, а потом и поразговарати са свим актерима.

ОФК је на поменутом мечу водио после првог полувремена са 2:0, да би у другом делу утакмице уследио преокрет, па су тријумфовали црвено-бели са (6:2).

После меча појавиле су се тврдње да су играчи ОФК Београда у наставку утакмице смањили гас, као и да су поједини функционери Црвене звезде улазили у полувремену у свлачионицу Романтичара.

Вишем јавном тужилаштву у Београду, после неколико дана, две невладине организације, упутиле су поднесак у коме су наведене информације о спорној утакмици, јер су се у јавности појавиле сумње у њену регуларност.

Спис је прослеђен Првом тужилаштву које је упутило захтев Управи криминалистичке полиције МУП Србије да прикупи потребна обавештења о томе шта се дешавало на стадиону Обилића на Врачару, где је одиграна утакмица.

Те невладине организације тражиле су да се, поред меча на Врачару, испита и да ли је у дуелу Партизан – Металац (4:0), такође у првом колу Суперлиге, било елемената за покретање истраге.

Коментари / 0

Оставите коментар