OFK-ovci prvi na ispitivanju u policiji zbog meča sa Zvezdom!

Policija će narednih dana i nedelja, tvrde Novosti, pozvati gotovo sve igrače, ali i čelnike dva kluba, na informativni razgovor. Određen je predistražni tim, koji će odgledati snimak utakmice, a potom i porazgovarati sa svim akterima.

Fudbal 30.07.2015 | 09:20
OFK-ovci prvi na ispitivanju u policiji zbog meča sa Zvezdom!

Ne smiruje se fudbalsko tlo u Srbiji kada je u pitanju utakmica OFK Beograd – Crvena zvezda. Kao saznaju Novosti, dvojica fudbalera OFK Beograda biće saslušana u policiji do kraja ove nedelje. Oni će, u svojstvu građana, biti ispitani u okviru predistrage koja je započeta zbog sumnji u regularnost utakmice i odigrane 19. jula na stadionu Obilića.

Policija će narednih dana i nedelja, tvrdi list, pozvati gotovo sve igrače, ali i čelnike dva kluba, na informativni razgovor. Određen je predistražni tim, koji će odgledati snimak utakmice, a potom i porazgovarati sa svim akterima.

OFK je na pomenutom meču vodio posle prvog poluvremena sa 2:0, da bi u drugom delu utakmice usledio preokret, pa su trijumfovali crveno-beli sa (6:2).

Posle meča pojavile su se tvrdnje da su igrači OFK Beograda u nastavku utakmice smanjili gas, kao i da su pojedini funkcioneri Crvene zvezde ulazili u poluvremenu u svlačionicu Romantičara.

Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, posle nekoliko dana, dve nevladine organizacije, uputile su podnesak u kome su navedene informacije o spornoj utakmici, jer su se u javnosti pojavile sumnje u njenu regularnost.

Spis je prosleđen Prvom tužilaštvu koje je uputilo zahtev Upravi kriminalističke policije MUP Srbije da prikupi potrebna obaveštenja o tome šta se dešavalo na stadionu Obilića na Vračaru, gde je odigrana utakmica.

Te nevladine organizacije tražile su da se, pored meča na Vračaru, ispita i da li je u duelu Partizan – Metalac (4:0), takođe u prvom kolu Superlige, bilo elemenata za pokretanje istrage.

Komentari / 0

Ostavite komentar