Платини укључује Косово у квалификације за СП?!

Председник Фудбалског савеза Косова Фадиљ Вокри очекује да његова селекције буде накнадно уврштена у квалификације за Светско првенство 2018.!

Фудбал 30.07.2015 | 17:20
Платини укључује Косово у квалификације за СП?!

Иако је жреб квалификационих група обављен прошле седмице, Вокри је оптимиста након разговора са Мишелом Платинијем.

"Реално је очекивати да ћемо почетком следеће године постати пуноправни члан ФИФА, Мишел Платини нас је уверио да ће то на конгресу бити формалност", рекао је Вокри.

Уколико се косовски снови остваре, та селекција би вероватно била уврштена у једно од две групе са по пет репрезентација. Групу Х чине Босна и Херцеговина, Белгија, Грчка, Естонија и Кипар, а у групи И су Хрватска, Исланд, Украјина, Турска и Финска.

"Већина етаблираних играча ће се вратити, бићемо јаки. На Косову смо с одушевљењем дочекали вест да је Давор Шукер (председник ФС Хрватске) постао члан Извршног одбора УЕФА. Уверен сам да ће и Косову бити ветар у леђа на идућем конгресу. Велики смо пријатељи, у Шукеру смо увек имали човека који нас је подупирао", рекао је Вокри.

Вокри ће у међувремену покушати да наговори шесторицу швајцарских репрезентативаца (Шаћири, Џака, Касами, Мехмеди, Џемаили, Бахрами) да заиграју за селекцију земље из које потпичу.

"Они ће одлучити хоће ли и даље играти за земљу у којој су се адаптирали и афирмисали или се вратити у домовину. Њихово је право да одлуче о својој судбини. ФС Косова одлучио је да их неће звати ни на пријатељске утакмице како не би узнемирио ФС земље за коју сада играју у квалификацијама за ЕП", истакао је Вокри.

Косово је до сада одиграло четири пријатељске утакмице, откад је добио ограничену дозволу ФИФА, на премијери је ремизирао са Хаитијем (0:0), потом је поражен од Турске (6:1) и Сенегала (3:1), а прву победу остварило је над Оманом (1:0), у последњем дуелу у септембру прошле године.

Коментари / 0

Оставите коментар