Platini uključuje Kosovo u kvalifikacije za SP?!

Predsednik Fudbalskog saveza Kosova Fadilj Vokri očekuje da njegova selekcije bude naknadno uvrštena u kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2018.!

Fudbal 30.07.2015 | 17:20
Platini uključuje Kosovo u kvalifikacije za SP?!

Iako je žreb kvalifikacionih grupa obavljen prošle sedmice, Vokri je optimista nakon razgovora sa Mišelom Platinijem.

"Realno je očekivati da ćemo početkom sledeće godine postati punopravni član FIFA, Mišel Platini nas je uverio da će to na kongresu biti formalnost", rekao je Vokri.

Ukoliko se kosovski snovi ostvare, ta selekcija bi verovatno bila uvrštena u jedno od dve grupe sa po pet reprezentacija. Grupu H čine Bosna i Hercegovina, Belgija, Grčka, Estonija i Kipar, a u grupi I su Hrvatska, Island, Ukrajina, Turska i Finska.

"Većina etabliranih igrača će se vratiti, bićemo jaki. Na Kosovu smo s oduševljenjem dočekali vest da je Davor Šuker (predsednik FS Hrvatske) postao član Izvršnog odbora UEFA. Uveren sam da će i Kosovu biti vetar u leđa na idućem kongresu. Veliki smo prijatelji, u Šukeru smo uvek imali čoveka koji nas je podupirao", rekao je Vokri.

Vokri će u međuvremenu pokušati da nagovori šestoricu švajcarskih reprezentativaca (Šaćiri, Džaka, Kasami, Mehmedi, Džemaili, Bahrami) da zaigraju za selekciju zemlje iz koje potpiču.

"Oni će odlučiti hoće li i dalje igrati za zemlju u kojoj su se adaptirali i afirmisali ili se vratiti u domovinu. Njihovo je pravo da odluče o svojoj sudbini. FS Kosova odlučio je da ih neće zvati ni na prijateljske utakmice kako ne bi uznemirio FS zemlje za koju sada igraju u kvalifikacijama za EP", istakao je Vokri.

Kosovo je do sada odigralo četiri prijateljske utakmice, otkad je dobio ograničenu dozvolu FIFA, na premijeri je remizirao sa Haitijem (0:0), potom je poražen od Turske (6:1) i Senegala (3:1), a prvu pobedu ostvarilo je nad Omanom (1:0), u poslednjem duelu u septembru prošle godine.

Komentari / 0

Ostavite komentar