УЕФА наредила: Албанија – Србија ипак у Елбасану!

Утакмица Албаније – Србије, у квалификацијама за првенство Европе, ипак ће се играти у Елбасану, пошто УЕФА није дала дозволу реновираном стадиону у Скадру.

Фудбал 30.07.2015 | 17:00
УЕФА наредила: Албанија – Србија ипак у Елбасану!

Према речима портпарола албанског савеза Јона Дервишија није у питању кашњење са радовима на стадиону "Лоро Борићи", у који су Албанци уложили 12 милиона евра, него УЕФА не жели да се утакмица тако високог ризика игра без претходном тестирања.

"Радови у Скадру иду по плану и обећавамо навијачима да ћемо већ у новембру тамо одиграти пријатељску утакмицу са изузетно квалитетним противником", поручио је Дервиши.

Утакмица Албанија – Србија у тамошњој јавности најављује се као најважнија у историји, с обзиром на то да Албанци имају прилику да победом изборе први пласман на првенство Европе.

С друге стране, Србија нема шансе да се квалификује, али мотива има напретек, поговотово после одлуке Суда за арбитражу у спорту из Лозане да бодове са прекинутог меча између два тима у октобру у Београду додели Албанцима, а нашој селекцији одузме три бода – која сада има минус два бода.

После те одлука дошло је и до преписке два премијера, Едија Раме и Александра Вучића, који би према најавама заједно требало да гледају утакмицу. Вучић је тада поручио Рами да ће Србија победити на терену, без обзира где се буде играло.

Утакмица између Албаније и Србије игра се 8. октобра, а стадион "Елбасан арена" има капацитет од 12.800 гледалаца.

Коментари / 0

Оставите коментар