UEFA naredila: Albanija – Srbija ipak u Elbasanu!

Utakmica Albanije – Srbije, u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope, ipak će se igrati u Elbasanu, pošto UEFA nije dala dozvolu renoviranom stadionu u Skadru.

Fudbal 30.07.2015 | 17:00
UEFA naredila: Albanija – Srbija ipak u Elbasanu!

Prema rečima portparola albanskog saveza Jona Dervišija nije u pitanju kašnjenje sa radovima na stadionu "Loro Borići", u koji su Albanci uložili 12 miliona evra, nego UEFA ne želi da se utakmica tako visokog rizika igra bez prethodnom testiranja.

"Radovi u Skadru idu po planu i obećavamo navijačima da ćemo već u novembru tamo odigrati prijateljsku utakmicu sa izuzetno kvalitetnim protivnikom", poručio je Derviši.

Utakmica Albanija – Srbija u tamošnjoj javnosti najavljuje se kao najvažnija u istoriji, s obzirom na to da Albanci imaju priliku da pobedom izbore prvi plasman na prvenstvo Evrope.

S druge strane, Srbija nema šanse da se kvalifikuje, ali motiva ima napretek, pogovotovo posle odluke Suda za arbitražu u sportu iz Lozane da bodove sa prekinutog meča između dva tima u oktobru u Beogradu dodeli Albancima, a našoj selekciji oduzme tri boda – koja sada ima minus dva boda.

Posle te odluka došlo je i do prepiske dva premijera, Edija Rame i Aleksandra Vučića, koji bi prema najavama zajedno trebalo da gledaju utakmicu. Vučić je tada poručio Rami da će Srbija pobediti na terenu, bez obzira gde se bude igralo.

Utakmica između Albanije i Srbije igra se 8. oktobra, a stadion "Elbasan arena" ima kapacitet od 12.800 gledalaca.

Komentari / 0

Ostavite komentar