ФИБА избацила Русију са Евробаскета!

Репрезентација Русије избачена је са предстојећег Европског првенства, као и из свих међународних такмичења, потврдио је потпредседник Савеза Сергеј Чернов.

Кошарка 29.07.2015 | 17:21
ФИБА избацила Русију са Евробаскета!

"ФИБА је послала писмо у наш Савез, у којем пише да се Русија не налази на листи чланова ФИБА. Морамо да размислимо како ћемо да решимо ову ситуацију, јер су под знаком питања учесћа на Европском првенству и Олимпијским играма", рекао је Чернов за агенцију Итар Тас.

Руски медији наводе да је разлог елиминације Русије са шампионата то што се 2013. године Суд у Москви мешао у рад Савеза када су одржани ванредни председнички избори.

Такође, председница Савеза Јулија Аникева позвана је од стране борда ФИБа да присуствује на састанку у Токију (8-9 август), како би додатно појаснила ситуацију због које је дошло до суспензије, после чега ће бити и дефитнитивно јасно да ли Русија пропушта Евробаскет.

Русија је првобитно требало да игра у А групи на Европском првенству, које је на програму од 5. до 20. септембра, са селекцијама Француске, Босне и Херцеговине, Финске, Пољске и Израела.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Радојко

29.07.2015 16:02

Нису јасни разлози за избацивање Русије из оваквог важног међу народног спортскогт такмичења.Овај акт потсећа на стварање неке нове гвоздене завесе?...

ОДГОВОРИТЕ