FIBA izbacila Rusiju sa Evrobasketa!

Reprezentacija Rusije izbačena je sa predstojećeg Evropskog prvenstva, kao i iz svih međunarodnih takmičenja, potvrdio je potpredsednik Saveza Sergej Černov.

Košarka 29.07.2015 | 17:21
FIBA izbacila Rusiju sa Evrobasketa!

"FIBA je poslala pismo u naš Savez, u kojem piše da se Rusija ne nalazi na listi članova FIBA. Moramo da razmislimo kako ćemo da rešimo ovu situaciju, jer su pod znakom pitanja učesća na Evropskom prvenstvu i Olimpijskim igrama", rekao je Černov za agenciju Itar Tas.

Ruski mediji navode da je razlog eliminacije Rusije sa šampionata to što se 2013. godine Sud u Moskvi mešao u rad Saveza kada su održani vanredni predsednički izbori.

Takođe, predsednica Saveza Julija Anikeva pozvana je od strane borda FIBa da prisustvuje na sastanku u Tokiju (8-9 avgust), kako bi dodatno pojasnila situaciju zbog koje je došlo do suspenzije, posle čega će biti i defitnitivno jasno da li Rusija propušta Evrobasket.

Rusija je prvobitno trebalo da igra u A grupi na Evropskom prvenstvu, koje je na programu od 5. do 20. septembra, sa selekcijama Francuske, Bosne i Hercegovine, Finske, Poljske i Izraela.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Radojko

29.07.2015 16:02

Nisu jasni razlozi za izbacivanje Rusije iz ovakvog važnog među narodnog sportskogt takmičenja.Ovaj akt potseća na stvaranje neke nove gvozdene zavese?...

ODGOVORITE