Видео - ПЛ БиХ: Леотар и Жељо убједљивији од Сарајева!

Висок тријумф Сарајева на отварању сезоне против зворничке Дрине 6:1 није најубједљивија побједа у историји Премијер лиге БиХ.

Фудбал 29.07.2015 | 15:20
Видео - ПЛ БиХ: Леотар и Жељо убједљивији од Сарајева!

Почетак 14. сезоне Премијер лиге Босне и Херцеговине донио је једну од убједљивијих побједа у историји бх. елите.

Сарајево је декласирало Дрину из Зворника 6:1, а јунак бордо тима био је троструки стријелац Леон Бенко. Ипак, овај тријумф није и најубједљивији, али јесте изражен највећом разликом када су у питању побједе домаћина у првом колу првенства.

У сезони 2009/10. Вележ је декласирао Травник такође са пет голова разлике, али је тада било 5:0. Годину дана касније, у оквиру петог кола првенства, Жељезничар је на "Грбавици" до ногу потукао требињски Леотар. Било је 8:0 и то је уједно најубједљивији тријумф једне домаће екипе у историји заједничке лиге.

Осим неславног рекорда, Леотар држи још један, за њих много љепши. На старту прве сезоне која се играла на територији цијеле Босне и Херцеговине, у којој су Требињци на крају славили титулу, херцеговачка екипа нанијела је праву катастрофу Босни у Високом.

Тог 4. августа 2002. године фудбалери Леотара нису имали милости према Височанима. Славили су 9:0 у премијерној утакмици првенства, а од тада нити једна екипа из Премијер лиге БиХ није успјела да постигне толико голова.

Коментари / 0

Оставите коментар