Тренер отпуштен јер није дозволио газди да заигра против Барсе!

Осам година након једног наизглед обичног пријатељског меча обелодањен је прилично невероватан податак о судбини тренера шкотског Хартса који је тада извео екипу на тренер против моћне Барселоне.

Фудбал 30.07.2015 | 13:00
Тренер отпуштен јер није дозволио газди да заигра против Барсе!

Како пише "Единбург њуз", литвански тајкун Владимир Романов је уручио отказ тадашњем тренеру Анатолију Коробочки (на фотографији лево) јер је одбио да Романова, газду Хартса, уведе у игру на поменутом мечу са Барслом.

У том сусрету Барса је уз два гола Роналдиња и један тада 18-годишњег Ђованија дос Сантоса победила са 3:1 пред 57.857 гледалаца на Марифилду, но Романову није било довољно то што је успео да доведе светског гиганта на мегдан клубу којим је газдовао.

"Играли смо са Барселоном ту пријатељску утакмицу, дошло је малтене 60.000 навијача", присећа се тадашњи тренер Коробочка дуела са тимом у коме су били Роналдињо, Ето, Јаја Туре, Инијеста, Ћави, док је на клупио био Тијери Анри.

Он је потом и открио како је дошло до његовог отпуштања.

"Пред сам меч, (газда) Романов је дошао до мене и рекао да хоће да игра у тој утакмици. Хтео је да га уврстим у тим. Није се шалио. Одбио сам то и рекао сам му да није ниједном тренирао и да једноставно не може да игра. Одговорио ми је 'Добро, али нећеш ти још дуго бити тренер'. Недуго затим ме је и отпустио".

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

неко из масе

30.07.2015 11:03

Сад це и дрекавац тразити да игра за Борац

ОДГОВОРИТЕ