Trener otpušten jer nije dozvolio gazdi da zaigra protiv Barse!

Osam godina nakon jednog naizgled običnog prijateljskog meča obelodanjen je prilično neverovatan podatak o sudbini trenera škotskog Hartsa koji je tada izveo ekipu na trener protiv moćne Barselone.

Fudbal 30.07.2015 | 13:00
Trener otpušten jer nije dozvolio gazdi da zaigra protiv Barse!

Kako piše "Edinburg njuz", litvanski tajkun Vladimir Romanov je uručio otkaz tadašnjem treneru Anatoliju Korobočki (na fotografiji levo) jer je odbio da Romanova, gazdu Hartsa, uvede u igru na pomenutom meču sa Barslom.

U tom susretu Barsa je uz dva gola Ronaldinja i jedan tada 18-godišnjeg Đovanija dos Santosa pobedila sa 3:1 pred 57.857 gledalaca na Marifildu, no Romanovu nije bilo dovoljno to što je uspeo da dovede svetskog giganta na megdan klubu kojim je gazdovao.

"Igrali smo sa Barselonom tu prijateljsku utakmicu, došlo je maltene 60.000 navijača", priseća se tadašnji trener Korobočka duela sa timom u kome su bili Ronaldinjo, Eto, Jaja Ture, Inijesta, Ćavi, dok je na klupio bio Tijeri Anri.

On je potom i otkrio kako je došlo do njegovog otpuštanja.

"Pred sam meč, (gazda) Romanov je došao do mene i rekao da hoće da igra u toj utakmici. Hteo je da ga uvrstim u tim. Nije se šalio. Odbio sam to i rekao sam mu da nije nijednom trenirao i da jednostavno ne može da igra. Odgovorio mi je 'Dobro, ali nećeš ti još dugo biti trener'. Nedugo zatim me je i otpustio".

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

neko iz mase

30.07.2015 11:03

Sad ce i drekavac traziti da igra za Borac

ODGOVORITE