Британци га не воле, а ЦИО СВИЈЕТ га слави!

Ево зашто је Новак Ђоковић велика фаца! И даље памтимо срамне натписе британских таболида у којима су оптуживали Новака Ђоковића да свој бес истреса на сакупљаче лоптица, као и да не зна да се понаша примерно у тениским мечевима.

Тенис 29.07.2015 | 21:20
Британци га не воле, а ЦИО СВИЈЕТ га слави!

Британцима је очигледно засметала чињеница да се Новак не уклапа у стандардне оквире уштогљеног тенисера, већ да воли и да насмеје публику током својим мечева у истом тренутку када их задивљује невероватним потезима.

И док се таблоиди баве измишљеним нападима на Ђоковића, наш тенисер из дана у дан показује због чега га сматрају великим човеком. То је најсвежије показао када су спортисти Специјалне олимпијаде у Србији били на ивици неодласка на такмичење у Лос Анђелес, јер се није скупило довољно новца за њихове авионске карте.

Ђоковић није оклевао већ је одмах уплатио чак три милиона динара за њихов одлазак, а остатак је покрила Влада Србије, па су тако наши спортисти отпутовали на ово велико такмичење. Због овог потеза су му скинули капу и неки од његових колега, међу којима је најгласнији био Енди Родик.

Међутим, ово није први пут да је Новак помогао онима у невољи, па је тако био и један од донатора за операцију срца малене Тијане Огњановић, а наш тенисер је уједно био међу првима који су то учинили.

Када су Србију задесиле катастрофалне поплаве, Новак је у то време играо на турниру у Риму, али ни на тренутак није заборавио патњу свог народа. Он је после сваке победе на камери писао поруке подршке, а када је освојио турнир, целокупан износ који је тамо зарадио је уплатио угроженима. Реч је о пола милиона долара!

Наравно, не треба заборавити ни његову фондацију "Новак Дјоковиц фоундатион", путем које свакодневно помаже деци без родитељског старања, адекватне исхране, болести или образовања.

Његова фондација је финансирала и изградила бројне образовне установе, како би сва деца имала једнаку шансу за усавршавање.

Без сумње је Новак овим потезима доказао да има велико срце и да британски таболиди једноставно троше стране у покушају да га облате.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Србијанка

29.07.2015 16:47

Какав коментар уопште дати кад је оваква величина у питању! Наш Ђоковић је најуспешнији спортиста, најбољи човек на свету! Он је понос наше Србије!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перун

29.07.2015 17:06

Он је понос сваког Србина,где год да је а нажалост има нас разбацаних по читавом свету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈА

29.07.2015 19:23

Кога интересује ста Енгкези мисле о Нолету???Боље би им било да,погледају своју Краљицу Елисабет,која са 7 Год.Дизе руку и вице ХЕИЛ ХИТЛЕР!!!Срам је било!!!

ОДГОВОРИТЕ