Britanci ga ne vole, a CIO SVIJET ga slavi!

Evo zašto je Novak Đoković velika faca! I dalje pamtimo sramne natpise britanskih tabolida u kojima su optuživali Novaka Đokovića da svoj bes istresa na sakupljače loptica, kao i da ne zna da se ponaša primerno u teniskim mečevima.

Tenis 29.07.2015 | 21:20
Britanci ga ne vole, a CIO SVIJET ga slavi!

Britancima je očigledno zasmetala činjenica da se Novak ne uklapa u standardne okvire uštogljenog tenisera, već da voli i da nasmeje publiku tokom svojim mečeva u istom trenutku kada ih zadivljuje neverovatnim potezima.

I dok se tabloidi bave izmišljenim napadima na Đokovića, naš teniser iz dana u dan pokazuje zbog čega ga smatraju velikim čovekom. To je najsvežije pokazao kada su sportisti Specijalne olimpijade u Srbiji bili na ivici neodlaska na takmičenje u Los Anđeles, jer se nije skupilo dovoljno novca za njihove avionske karte.

Đoković nije oklevao već je odmah uplatio čak tri miliona dinara za njihov odlazak, a ostatak je pokrila Vlada Srbije, pa su tako naši sportisti otputovali na ovo veliko takmičenje. Zbog ovog poteza su mu skinuli kapu i neki od njegovih kolega, među kojima je najglasniji bio Endi Rodik.

Međutim, ovo nije prvi put da je Novak pomogao onima u nevolji, pa je tako bio i jedan od donatora za operaciju srca malene Tijane Ognjanović, a naš teniser je ujedno bio među prvima koji su to učinili.

Kada su Srbiju zadesile katastrofalne poplave, Novak je u to vreme igrao na turniru u Rimu, ali ni na trenutak nije zaboravio patnju svog naroda. On je posle svake pobede na kameri pisao poruke podrške, a kada je osvojio turnir, celokupan iznos koji je tamo zaradio je uplatio ugroženima. Reč je o pola miliona dolara!

Naravno, ne treba zaboraviti ni njegovu fondaciju "Novak Djokovic foundation", putem koje svakodnevno pomaže deci bez roditeljskog staranja, adekvatne ishrane, bolesti ili obrazovanja.

Njegova fondacija je finansirala i izgradila brojne obrazovne ustanove, kako bi sva deca imala jednaku šansu za usavršavanje.

Bez sumnje je Novak ovim potezima dokazao da ima veliko srce i da britanski tabolidi jednostavno troše strane u pokušaju da ga oblate.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Srbijanka

29.07.2015 16:47

Kakav komentar uopšte dati kad je ovakva veličina u pitanju! Naš Đoković je najuspešniji sportista, najbolji čovek na svetu! On je ponos naše Srbije!

ODGOVORITE
Name

Перун

29.07.2015 17:06

Он је понос сваког Србина,где год да је а нажалост има нас разбацаних по читавом свету.

ODGOVORITE
Name

JA

29.07.2015 19:23

Koga interesuje sta Engkezi misle o Noletu???Bolje bi im bilo da,pogledaju svoju Kraljicu Elisabet,koja sa 7 God.Dize ruku i vice HEIL HITLER!!!Sram je bilo!!!

ODGOVORITE