Челси побједио Барсу са Банетом капитеном!

Фудбалери Челсија су, у оквиру ревијалног такмичења "Међународни куп шампиона", у коме се широм различитих континената надмеће 10 тимова, савладали Барселону са којом су најпре одиграли 2:2, да би са пенала било 4:2 у корист "плаваца" чији је капитен на овом мечу био наш репрезентативац Бранислав Ивановић.

Фудбал 29.07.2015 | 13:40
Челси побједио Барсу са Банетом капитеном!

Само дан након што је тренер лондонског клуба Жозе Мурињо обелоданио да ће у одсуству Џона Терија капитенску траку носити Бане, то се и догодило јер је Тери овај меч почео са клупе. И, генерално посматрано, Челси је у дуел ушао са јачом поставом од најјаче коју би могла да састави Барселона, јер Премијер лига креће за десетак дана, а до почетка шпанске Примере је остао још скоро пун месец, па су "плавци" искористили овај сусрет за једно од завршних брушења форме, док Барса није користила услуге Месија и Нејмара.

Рано је требало Мурињовом тиму да поведе, мада... То баш и није био тимски погодак, јер је сјајни Еден Азар узео лопту на супарничкој половини терена, прошао покрај једног ривала, затим заобишао другог, а када су се још двојица устремила ка њему, упутио је неодбрањив ниски шут за који Тер Штеген није имао одговор.

И док су уз Тер Штегена стартну поставу Барселоне чинили још Бартра, Даглас, Матјеу, Адријано, Ракитић, Бускетс као капитен, Гумбау, Сандро Рамирез, Луис Суарез и Ел Хадади (а у анставку су, углавном после 60 минута, заиграли и Масип, Пике, Серхи Роберто, Вермален, Ђорди Алба, Инијеста, Сампер, Рафиња, Педро и Халиловић), Челсијеви редови почели су да попуштају, иако су их од првог минута чинили Куртоа, Ивановић, Зума, Кејхил, Апсликуета, Фабрегас, Матић, Кенеди, Оскар, Азар, Дијего Кошта, а у другом полувремену су шансу добили Чалоба, Тери, Мозес, Микел, Вилијан, Рамиреш, Фалкао и Реми.

Јер, најпре је мајсторија Луиса Суареза, лоб тројице ривала са мање од осам метара, донела поравнање резултата у 52. минуту, да би 13 минута касније Рамирез изврсно фелширао лопту са леве ивице казненог простора и, пославши је у даљи горњи угао, преокренуо на 2:1 за Барселону. Ту, међутим, није био крај узбуђењима: у 85. минуту Кејхил је главом успео да постигне гол за 2:2 искористивши тако несмотреност резервног голмана Барселоне Масипа, који је закаснио са истрчавањем али, ипак, успео да докачи стрелца коме је по свој прилици поломио нос у тој ситуацији.

Тако се дошло до једанаестераца, а док су Фалкао, Мозес, Рамиреш и Реми били прецизни за Челси, код Барселоне су голове дали Инијеста и Сандро Рамирез, не и Халиловић и Пике, па је тријумф припао Мурињовим "плавцима".

Коментари / 0

Оставите коментар