Пикси селектор Србије?! Али, кад Толе оде!

Драган Стојковић је кандидат струја у српском фудбалу које желе смену Томислава Караџића и које у Пиксију виде решење за национални тим.

Фудбал 30.07.2015 | 09:40
Пикси селектор Србије?! Али, кад Толе оде!

Легенда Црвене звезде биће нови селектор у квалификацијама за Светско првенство. Идеалнију групу за деби на клупи “орлова” Драган Стојковић није могао да пожели - Велс, Аустрија, Република Ирска, Молдавија и Грузија нису селекције које би требало да стану на пут нашој у квалификацијама за Мундијал у Русији 2018.

Стојковић, који је већ био председник ФСС, показао је озбиљну намеру да преузме селекторску функцију и сада само жели да сачека завршетак избора на свим нивоима у Савезу како би се то и формализовало.

- Генерално, требало би доста тога да се среди да бих се прихватио функције селектора. Да би дошло до конкретне приче, потребно је да се много тога издешава. У сваком случају, велика је част и привилегија бити тренер државног тима. Па, нема лепше ствари у животу него да представљаш своју земљу - поручује Стојковић за “Блиц” с одмора у Грчкој.

Још раније је Пикси коментарисао да у националном тиму бекови, прецизније Коларов и Ивановић, упркос квалитету не могу да буду лидери па ће бити занимљиво видети како ће ту ситуацију решити. Такође, Стојковић као првог голмана види Рајковића, као и да би у тим увео неколицу златних “орлића”.

Он је већ дуже време без ангажмана, одбио је понуде неколико клубова јер жели озбиљан изазов, а од репрезентације Србије је тешко наћи већи. Његов задатак би био да промени многе ствари како би “орлове” коначно одвео на велико такмичење какав је Мундијал.

- У овом моменту не размишљам о томе, али тренерски посао је такав да се никад не зна шта може да се догоди сутра, прекосутра. Видећемо - додао је Пикси.

Стојковић не крије да је против актуелног руководства ФСС, односно Караџића и отворено критикује његов начин рада. Иако га је Караџић раније звао да буде селектор, Стојковић је то тада одбио сматрајући да би тешко могао да функционише са њим. Међутим, није одустао да води Србију и сад је веома близу селекторске клупе.

Креће од нуле

Избори на свим нивоима у ФСС ће бити расписани крајем септембра, а очекује се да буду завршени најкасније у фебруару наредне године. До тада ће актуелни селектор Радован Ћурчић завршити неуспешну мисију са овом генерацијом играча, а пријатељских мечева практично и неће бити. Зато би, уколико Караџић буде смењен, Стојковић могао да крене од нуле у селекцији тима.

Коментари / 0

Оставите коментар