Piksi selektor Srbije?! Ali, kad Tole ode!

Dragan Stojković je kandidat struja u srpskom fudbalu koje žele smenu Tomislava Karadžića i koje u Piksiju vide rešenje za nacionalni tim.

Fudbal 30.07.2015 | 09:40
Piksi selektor Srbije?! Ali, kad Tole ode!

Legenda Crvene zvezde biće novi selektor u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Idealniju grupu za debi na klupi “orlova” Dragan Stojković nije mogao da poželi - Vels, Austrija, Republika Irska, Moldavija i Gruzija nisu selekcije koje bi trebalo da stanu na put našoj u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji 2018.

Stojković, koji je već bio predsednik FSS, pokazao je ozbiljnu nameru da preuzme selektorsku funkciju i sada samo želi da sačeka završetak izbora na svim nivoima u Savezu kako bi se to i formalizovalo.

- Generalno, trebalo bi dosta toga da se sredi da bih se prihvatio funkcije selektora. Da bi došlo do konkretne priče, potrebno je da se mnogo toga izdešava. U svakom slučaju, velika je čast i privilegija biti trener državnog tima. Pa, nema lepše stvari u životu nego da predstavljaš svoju zemlju - poručuje Stojković za “Blic” s odmora u Grčkoj.

Još ranije je Piksi komentarisao da u nacionalnom timu bekovi, preciznije Kolarov i Ivanović, uprkos kvalitetu ne mogu da budu lideri pa će biti zanimljivo videti kako će tu situaciju rešiti. Takođe, Stojković kao prvog golmana vidi Rajkovića, kao i da bi u tim uveo nekolicu zlatnih “orlića”.

On je već duže vreme bez angažmana, odbio je ponude nekoliko klubova jer želi ozbiljan izazov, a od reprezentacije Srbije je teško naći veći. Njegov zadatak bi bio da promeni mnoge stvari kako bi “orlove” konačno odveo na veliko takmičenje kakav je Mundijal.

- U ovom momentu ne razmišljam o tome, ali trenerski posao je takav da se nikad ne zna šta može da se dogodi sutra, prekosutra. Videćemo - dodao je Piksi.

Stojković ne krije da je protiv aktuelnog rukovodstva FSS, odnosno Karadžića i otvoreno kritikuje njegov način rada. Iako ga je Karadžić ranije zvao da bude selektor, Stojković je to tada odbio smatrajući da bi teško mogao da funkcioniše sa njim. Međutim, nije odustao da vodi Srbiju i sad je veoma blizu selektorske klupe.

Kreće od nule

Izbori na svim nivoima u FSS će biti raspisani krajem septembra, a očekuje se da budu završeni najkasnije u februaru naredne godine. Do tada će aktuelni selektor Radovan Ćurčić završiti neuspešnu misiju sa ovom generacijom igrača, a prijateljskih mečeva praktično i neće biti. Zato bi, ukoliko Karadžić bude smenjen, Stojković mogao da krene od nule u selekciji tima.

Komentari / 0

Ostavite komentar