Ко ће бити селектор ''Орлића''?!

У трци за место селектора репрезентације Србије до 21 године најозбиљнији кандидати стручњаци који су већ предводили млади национални тим. Размишља се и о тренерима из Суперлиге.

Фудбал 30.07.2015 | 08:20
Ко ће бити селектор ''Орлића''?!

Одбор за хитна питања ФСС у петак ће изабрати селектора младе репрезентације.

После одбијања Вељка Пауновића да на клупи селекције до 21 године наследи Младена Додића, још је неизвесно ко ће предводити генерацију 1994. и 1995. годишта у квалификацијама за ЕП 2017. у Пољској.

Саво Милошевић, потпредседник ФСС задужен за репрезентативне селекције и Митар Мркела, директор млађих селекција, направили су круг кандидата, али не желе да презентују њихова имена јавности, јер још нису разговарали са њима.

Стручни одбор ФСС одредиће свог фаворита, а како тренутно стоје ствари као најозбиљнији кандидати издвојила су се два имена.

То су Томислав Сивић, садашњи тренер Диошђера, некадашњи селектор кадетске и омладинске репрезентације и Слободан Боба Павковић, који је пре десетак година предводио омладинску селекцију СЦГ, а затим је успешно неколико година радио у Сингапуру, преноси "Спортски журнал".

Сивић је виђен у ФСС последњих дана, иако се 2011. некоректно растао са челницима српске "куће фудбала" и оставио омладинску селекцију (1992. годиште) Дејану Говедарици. Његов главни адут је то што добро познаје систем рада у ФСС, али чињеница да је два пута напуштао државни тим и одлазио у клубове могла би да му представља минус.

Подједнаке шансе за избор има Павковић, који је, чињеница је, већ дуго одсутан из домаћег фудбала.

Међу кандидатима је и тренер Чукаричког Владан Милојевић, али ФСС размишља и о другим тренерима из Суперлиге попут Александра Јањића из Јавора, Милана Раставца из Радничког и Милана Милановића из Рада.

Интересантно је међутим да се не размишља о стручњацима који познају младе играче, имају искуство, а тренутно су без посла - Марку Николићу и Зорану Марићу.

Обојица су без посла после одлазака из Партизана и Војводине, а пре Љубинка Друловића били су задужени за генерацију 1994, касније прваке Европе.

Било како било, нови селектор биће на тешком испиту, јер неће имати много времена да упозна тим пре него што буде "бачен у ватру". Прво окупљање заказано је већ крајем августа, а прва квалификациона утакмица на програму је 12. септембра.

Коментари / 0

Оставите коментар