Ko će biti selektor ''Orlića''?!

U trci za mesto selektora reprezentacije Srbije do 21 godine najozbiljniji kandidati stručnjaci koji su već predvodili mladi nacionalni tim. Razmišlja se i o trenerima iz Superlige.

Fudbal 30.07.2015 | 08:20
Ko će biti selektor ''Orlića''?!

Odbor za hitna pitanja FSS u petak će izabrati selektora mlade reprezentacije.

Posle odbijanja Veljka Paunovića da na klupi selekcije do 21 godine nasledi Mladena Dodića, još je neizvesno ko će predvoditi generaciju 1994. i 1995. godišta u kvalifikacijama za EP 2017. u Poljskoj.

Savo Milošević, potpredsednik FSS zadužen za reprezentativne selekcije i Mitar Mrkela, direktor mlađih selekcija, napravili su krug kandidata, ali ne žele da prezentuju njihova imena javnosti, jer još nisu razgovarali sa njima.

Stručni odbor FSS odrediće svog favorita, a kako trenutno stoje stvari kao najozbiljniji kandidati izdvojila su se dva imena.

To su Tomislav Sivić, sadašnji trener Diošđera, nekadašnji selektor kadetske i omladinske reprezentacije i Slobodan Boba Pavković, koji je pre desetak godina predvodio omladinsku selekciju SCG, a zatim je uspešno nekoliko godina radio u Singapuru, prenosi "Sportski žurnal".

Sivić je viđen u FSS poslednjih dana, iako se 2011. nekorektno rastao sa čelnicima srpske "kuće fudbala" i ostavio omladinsku selekciju (1992. godište) Dejanu Govedarici. Njegov glavni adut je to što dobro poznaje sistem rada u FSS, ali činjenica da je dva puta napuštao državni tim i odlazio u klubove mogla bi da mu predstavlja minus.

Podjednake šanse za izbor ima Pavković, koji je, činjenica je, već dugo odsutan iz domaćeg fudbala.

Među kandidatima je i trener Čukaričkog Vladan Milojević, ali FSS razmišlja i o drugim trenerima iz Superlige poput Aleksandra Janjića iz Javora, Milana Rastavca iz Radničkog i Milana Milanovića iz Rada.

Interesantno je međutim da se ne razmišlja o stručnjacima koji poznaju mlade igrače, imaju iskustvo, a trenutno su bez posla - Marku Nikoliću i Zoranu Mariću.

Obojica su bez posla posle odlazaka iz Partizana i Vojvodine, a pre Ljubinka Drulovića bili su zaduženi za generaciju 1994, kasnije prvake Evrope.

Bilo kako bilo, novi selektor biće na teškom ispitu, jer neće imati mnogo vremena da upozna tim pre nego što bude "bačen u vatru". Prvo okupljanje zakazano je već krajem avgusta, a prva kvalifikaciona utakmica na programu je 12. septembra.

Komentari / 0

Ostavite komentar