Идентификовано 20 нападача на Вучића

Имена између 15 и 20 идентификованих особа које су сумњиче за напад на премијера Србије Александра Вучића 11. јула у Поточарима биће у наредним данима достављена Савету министара у Босни и Херцеговини - сазнају "Новости".

Босна и Херцеговина 29.07.2015 | 09:33
Идентификовано 20 нападача на Вучића

Према информацијама "Новости", о том потезу обавештене су и наше власти, а најављено је и да ће министар безбедности БиХ изаћи у јавност са конкретним мерама.

- Нападачи су припадници екстремистичке групе "Црни лабудови" и борци бивше армије БиХ који су тесно повезани са Насером Орићем и радикалним крилом СДА, али и мало позната формација "Антидејтон" - открили су "Новостима" безбедоносни извори.

Министар полиције Србије Небојша Стефановић, у изјави за наш лист, сугерише да се не сме стати само на особама које су атаковале на премијера Вучића.

- Инсистирамо да се што пре обелодане имена нападача, али нам је од велике важности да се открију не само непосредни извршиоци него и идентитет инспиратора који се евентуално иза њих крију.

Како "Новости" сазнају, док се чекају имена нападача, смењен је тужилац Исмет Шушкић, коме је у Тужилаштву БиХ поверена истрага о поточарском нападу. Тај посао сада води његов шеф, тужилац Божо Михајловић, који је на челу Одсека за организовани криминал Тужилаштва БиХ.

У Тужилаштву БиХ очигледно нису били задовољни оним што је Шушкић урадио, па је предмет уступљен искусном тужиоцу, познатом и по томе што је пронашао и оптужио кривца за убиство Љубише Савића Маузера, некадашњег команданта специјалне јединице "Пантери" Војске Републике Српске и функционера МУП Републике Српске.

САМО ТРОЈКА САСЛУШАНА

До сада је Тужилаштво БиХ саслушало само тројицу осумњичених, за које Шушкић и није тражио притвор, сматрајући да за тако нешто не постоји законски основ!? - Од тужиоца Михајловића очекује се сада да реагује што пре у истрази. Већ наредних дана, могуће је очекивати нова привођења, хапшења и саслушања - каже нам саговорник из Тужилаштва.

(Новости)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

дикобраз

29.07.2015 07:39

Овако осјетљиве предмете треба повјерити тиму тужилаца, а не појединцима који најчешће буду по нечијим утицајем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боле

29.07.2015 07:48

Бошњаци се масовно хвале на интернету да су шутнули Вучица у задњицу. Брука и срамота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око соколово

29.07.2015 08:18

Његов проблем. Што је ишао тамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

поглед са стране

29.07.2015 08:56

Усрећила се Србија с Вучићем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цар

29.07.2015 09:25

Похапсити багру објавити имена и презимена оптузити за најтезе дјело напад на премијера једне дрзаве који је досао поклонити се зртвама другог народа а они организовано изврсили атак на лицност дрзавника који је требао да буде постован и цјењен сто је смогао снагу да се појави на тако једном скупу сто му није исло у прилог код свог народа који је разлицито коментарисао његов одлазак у Потоцаре. И на крају испитати по цијем налогу је изведен тај брутални цин тј ко стоји иза тих варвара дали је то појединац у изврсној власти бих или политицко радикално крило тамо неке странке само тако це показати да је у бих могуце наци кривца извести пред надлезне судове и осудити по слову закона.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сноуден

29.07.2015 09:29

Ако неко мисли да ће овај случај пред Бих судским органима поготово у Сарајеву добити епилог јамчим да неће.Постоје тужиоци који су задужени за опструкцију. Случаја и предмета.А не да их решавају и ником не одговарају и не полажу рачун. Пошто је Встс такав какав јест.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аутогол

29.07.2015 10:07

Ко год да је уплетен у овај напад, себе и све које представља ставио је на црну листу, а Вуцица тамо гдје му јесте мјесто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

29.07.2015 10:55

Предуго ово траје.Многи коментари на КЛИX.ба дају ми за право да мислим да гро становника Федерације подржава напад на Вучића.Зато и не очекујем радикалне потезе тужилаштва и суда БИХ по овом случају.Све док се владајуча странка не огради и јавно осуди напад,не само вербално,нама напретка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БН

29.07.2015 11:31

Ја и ста сад ? Све се бојим да ће гамад осудит!!!

ОДГОВОРИТЕ