Identifikovano 20 napadača na Vučića

Imena između 15 i 20 identifikovanih osoba koje su sumnjiče za napad na premijera Srbije Aleksandra Vučića 11. jula u Potočarima biće u narednim danima dostavljena Savetu ministara u Bosni i Hercegovini - saznaju "Novosti".

Bosna i Hercegovina 29.07.2015 | 09:33
Identifikovano 20 napadača na Vučića

Prema informacijama "Novosti", o tom potezu obaveštene su i naše vlasti, a najavljeno je i da će ministar bezbednosti BiH izaći u javnost sa konkretnim merama.

- Napadači su pripadnici ekstremističke grupe "Crni labudovi" i borci bivše armije BiH koji su tesno povezani sa Naserom Orićem i radikalnim krilom SDA, ali i malo poznata formacija "Antidejton" - otkrili su "Novostima" bezbedonosni izvori.

Ministar policije Srbije Nebojša Stefanović, u izjavi za naš list, sugeriše da se ne sme stati samo na osobama koje su atakovale na premijera Vučića.

- Insistiramo da se što pre obelodane imena napadača, ali nam je od velike važnosti da se otkriju ne samo neposredni izvršioci nego i identitet inspiratora koji se eventualno iza njih kriju.

Kako "Novosti" saznaju, dok se čekaju imena napadača, smenjen je tužilac Ismet Šuškić, kome je u Tužilaštvu BiH poverena istraga o potočarskom napadu. Taj posao sada vodi njegov šef, tužilac Božo Mihajlović, koji je na čelu Odseka za organizovani kriminal Tužilaštva BiH.

U Tužilaštvu BiH očigledno nisu bili zadovoljni onim što je Šuškić uradio, pa je predmet ustupljen iskusnom tužiocu, poznatom i po tome što je pronašao i optužio krivca za ubistvo Ljubiše Savića Mauzera, nekadašnjeg komandanta specijalne jedinice "Panteri" Vojske Republike Srpske i funkcionera MUP Republike Srpske.

SAMO TROJKA SASLUŠANA

Do sada je Tužilaštvo BiH saslušalo samo trojicu osumnjičenih, za koje Šuškić i nije tražio pritvor, smatrajući da za tako nešto ne postoji zakonski osnov!? - Od tužioca Mihajlovića očekuje se sada da reaguje što pre u istrazi. Već narednih dana, moguće je očekivati nova privođenja, hapšenja i saslušanja - kaže nam sagovornik iz Tužilaštva.

(Novosti)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

dikobraz

29.07.2015 07:39

Ovako osjetljive predmete treba povjeriti timu tužilaca, a ne pojedincima koji najčešće budu po nečijim uticajem.

ODGOVORITE
Name

Bole

29.07.2015 07:48

Bošnjaci se masovno hvale na internetu da su šutnuli Vučica u zadnjicu. Bruka i sramota.

ODGOVORITE
Name

Oko sokolovo

29.07.2015 08:18

Njegov problem. Što je išao tamo.

ODGOVORITE
Name

pogled sa strane

29.07.2015 08:56

Usrećila se Srbija s Vučićem.

ODGOVORITE
Name

car

29.07.2015 09:25

Pohapsiti bagru objaviti imena i prezimena optuziti za najteze djelo napad na premijera jedne drzave koji je dosao pokloniti se zrtvama drugog naroda a oni organizovano izvrsili atak na licnost drzavnika koji je trebao da bude postovan i cjenjen sto je smogao snagu da se pojavi na tako jednom skupu sto mu nije islo u prilog kod svog naroda koji je razlicito komentarisao njegov odlazak u Potocare. I na kraju ispitati po cijem nalogu je izveden taj brutalni cin tj ko stoji iza tih varvara dali je to pojedinac u izvrsnoj vlasti bih ili politicko radikalno krilo tamo neke stranke samo tako ce pokazati da je u bih moguce naci krivca izvesti pred nadlezne sudove i osuditi po slovu zakona.

ODGOVORITE
Name

snouden

29.07.2015 09:29

Ako neko misli da će ovaj slučaj pred Bih sudskim organima pogotovo u Sarajevu dobiti epilog jamčim da neće.Postoje tužioci koji su zaduženi za opstrukciju. Slučaja i predmeta.A ne da ih rešavaju i nikom ne odgovaraju i ne polažu račun. Pošto je Vsts takav kakav jest.

ODGOVORITE
Name

Autogol

29.07.2015 10:07

Ko god da je upleten u ovaj napad, sebe i sve koje predstavlja stavio je na crnu listu, a Vucica tamo gdje mu jeste mjesto.

ODGOVORITE
Name

007

29.07.2015 10:55

Predugo ovo traje.Mnogi komentari na KLIX.ba daju mi za pravo da mislim da gro stanovnika Federacije podržava napad na Vučića.Zato i ne očekujem radikalne poteze tužilaštva i suda BIH po ovom slučaju.Sve dok se vladajuča stranka ne ogradi i javno osudi napad,ne samo verbalno,nama napretka.

ODGOVORITE
Name

BN

29.07.2015 11:31

Ja i sta sad ? Sve se bojim da će gamad osudit!!!

ODGOVORITE