Паун уз пехар свјетског шампиона српском фудбалу оставља и - кодекс понашања!

Сада већ бивши селектор омладинске репрезентације Србије Вељко Пауновић, који је донео нашој нацији овог лета велику радост и злато са Светског првенства за играче до 20 година, оставиће у нашем Фудбалском савезу и кодекс понашања за младе репрезентативце, којег би они требали да се придржавају.

Фудбал 30.07.2015 | 00:00
Паун уз пехар свјетског шампиона српском фудбалу оставља и - кодекс понашања!

„Припремио сам приручник, кодекс, који желим да оставим иза себе за младе играче, како би они знали како смо ми радили до сада и како су се млади играчи понашали. Желео сам то већ сада да буде готово, али има заиста пуно информација и биће потребно још неколико дана да се све то припреми”, рекао је Пауновић.

Он је објаснио и шта ће се све наћи у том приручнику, који ће бити обавезно штиво нових чланова наших младих селекција.

„Како смо се ми понашали, какве су наше вредности биле. Све оно о чему смо причали у периоду после Светског првенства, желим да ставим на папир. Волео бих да сваки млади репрезентативац који дође у неку од наших селекција има тај приручник, да прочита које су вредности наших селекција, какво је опхођење у спорском центру репрезентације, како желимо да игра за наш тим и како треба да се понаша на терену и ван њега. И не само то, већ и много шире, да треба да буду пример, да и у својим клубовима шире те вредности и буду утицајни, а не обрнуто, да губе те вредности. Желим то да оставим ФСС, и да то стоји ту без обзира на то да ли сам ја ту или не”, објаснио је Пауновић.

Наш стручњак је прокоментарисао и групу А селекције у квалификацијама за Мундијал 2018. године, где је смештена заједно са Велсом, Аустријом, Републиком Ирском, Молдавијом и Грузијом.

„Мислим да је добра група, али свака група може бити добра, само је битно како је схватите. Ми смо на Новом Зеланду били смештени у 'групу смрти', па смо прошли. Са друге стране Немачка, која је објективно добила лаку групу, није прошла до финала. Никада никога не треба потценити, али ни преценити. Фудбал се игра срцем, са страшћу, и то повлачи све остало. Свака утакмица мора да се победи, у сваки меч мора да се уђе као у финале на Светском првенству, без обзира што је реч о квалификацијама”, јасан је Пауновић.

Коментари / 0

Оставите коментар