Paun uz pehar svjetskog šampiona srpskom fudbalu ostavlja i - kodeks ponašanja!

Sada već bivši selektor omladinske reprezentacije Srbije Veljko Paunović, koji je doneo našoj naciji ovog leta veliku radost i zlato sa Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina, ostaviće u našem Fudbalskom savezu i kodeks ponašanja za mlade reprezentativce, kojeg bi oni trebali da se pridržavaju.

Fudbal 30.07.2015 | 00:00
Paun uz pehar svjetskog šampiona srpskom fudbalu ostavlja i - kodeks ponašanja!

„Pripremio sam priručnik, kodeks, koji želim da ostavim iza sebe za mlade igrače, kako bi oni znali kako smo mi radili do sada i kako su se mladi igrači ponašali. Želeo sam to već sada da bude gotovo, ali ima zaista puno informacija i biće potrebno još nekoliko dana da se sve to pripremi”, rekao je Paunović.

On je objasnio i šta će se sve naći u tom priručniku, koji će biti obavezno štivo novih članova naših mladih selekcija.

„Kako smo se mi ponašali, kakve su naše vrednosti bile. Sve ono o čemu smo pričali u periodu posle Svetskog prvenstva, želim da stavim na papir. Voleo bih da svaki mladi reprezentativac koji dođe u neku od naših selekcija ima taj priručnik, da pročita koje su vrednosti naših selekcija, kakvo je ophođenje u sporskom centru reprezentacije, kako želimo da igra za naš tim i kako treba da se ponaša na terenu i van njega. I ne samo to, već i mnogo šire, da treba da budu primer, da i u svojim klubovima šire te vrednosti i budu uticajni, a ne obrnuto, da gube te vrednosti. Želim to da ostavim FSS, i da to stoji tu bez obzira na to da li sam ja tu ili ne”, objasnio je Paunović.

Naš stručnjak je prokomentarisao i grupu A selekcije u kvalifikacijama za Mundijal 2018. godine, gde je smeštena zajedno sa Velsom, Austrijom, Republikom Irskom, Moldavijom i Gruzijom.

„Mislim da je dobra grupa, ali svaka grupa može biti dobra, samo je bitno kako je shvatite. Mi smo na Novom Zelandu bili smešteni u 'grupu smrti', pa smo prošli. Sa druge strane Nemačka, koja je objektivno dobila laku grupu, nije prošla do finala. Nikada nikoga ne treba potceniti, ali ni preceniti. Fudbal se igra srcem, sa strašću, i to povlači sve ostalo. Svaka utakmica mora da se pobedi, u svaki meč mora da se uđe kao u finale na Svetskom prvenstvu, bez obzira što je reč o kvalifikacijama”, jasan je Paunović.

Komentari / 0

Ostavite komentar