Није могао у Звезди, па ни у Динаму!

"Ли Ади нови је промашај Здравка Мамића", јављају хрватски медији.

Фудбал 31.07.2015 | 20:40
Није могао у Звезди, па ни у Динаму!

Ли Ади поново напушта простор бивше Југославије.

Чврсти дефанзивац из Гане раскинуо је сарадњу са загребачким Динамом, у којем се задржао две и по године, сезону дуже него у Црвеној звезди.

Без дилеме квалитетни, али и подједнако ћудљиви штопер, минулу сезону због лоших игара чак није ни завршио на Максимиру, већ на позајмици загребачкој Локомотиви. У међувремену, Динамо је са њим пролазио кроз сличне ствари као и Звезда.

Ади је, подсетимо, стигао у Београд у лето 2010. и већ у зиму преко свог менаџера Горана Миловановића поручио да није задовољан потписаним уговором и да у јуну хоће да оде. У клубу је, ипак, остао све до јануара 2012, али је на лето прескочио комплетне припреме, са образложењем да се дуго задржао у Гани да би се излечио од тешког облика маларије.

Већ тих месеци спекулисало се да је за њега заинтересован и Динамо, који га је коначно довео 10. фебруара 2013, као позајмљеног играча кинеског Далијена.

За Динамо је одиграо три утакмице мање него за Звезду (34) и више се прославио изјавама него добрим играма.

У Београду је говорио да ће "умрети за Црвену звезду", а из Загреба најављивао да ће у Бразилу, на Мундијалу, са лакоћом зауставити Кристијана Роналда. "Он ми није неки проблем", рекао је о Португалцу, којег ипак није добио прилику да чува, јер није играо на Мундијалу.

Минуле зиме, Ади се поново дуго задржао у Гани, овог пута због лечења сина. Када се вратио, чекали су га дрес Локомотиве и чести одласци код лекара, због константних проблема са коленом. Овог јула, Ли Ади поново је слободан играч.

Динамо га се одрекао раскидом уговора, за који је платио Далијену милион евра.

Званично, Ли Ади има 25 година.

Тај податак проверала је и ФИФА, јер је чак и у званичним документима Фудбалског савеза Гане стајало да је пет година старији.

Коментари / 0

Оставите коментар