Окака замијенио Митровића у Андерлехту!

Доскорашњи нападач Сампдорије Стефано Окака нови је члан Андерлехта, потврдио је белгијски клуб. Андерлехт планио Ђеновљанима 3,5 милиона евра за нападача.

Фудбал 29.07.2015 | 22:20
Окака замијенио Митровића у Андерлехту!

Проблем мање за Војводину - Стефано Окака и дефинитивно неће наступати за Сампдорију у двомечу 3. кола квалификација за Лигу Европе.

Италијански нападач је продат Андерлехту, где се очекује да надокнади одлазак Александра Митровића у Њукасл.

Наводно, Белгијанци су платили 3,5 милиона евра за трансфер 25-годишњег Окаке, који је сјајним партијама у првом делу прошле сезоне стигао и до дреса италијанске репрезентације, али је потом испао из форме и на пролеће пружао доста слабије партије него током јесени.

Овим трансфером отклоњена је свака дилема о томе да ли ће Окака играти за Сампдорију против Војводине. Први дуел Ђеновљана и Новосађана играће се у четвртак (21.00) у Торину, због мењања травнате подлоге на стадиону Луиђи Ферарис, а реванш је недељу дана касније на Карађорђу.

Окака је претходних дана одбио понуде Болоње и Вотфорда, а у Андерлехт стиже као замена за Александра Митровића који је појачао Њукасл.

Током каријере италијански нападач наступао је за Рому, Модену, Брешу, Фулам, Бари, Парму и Специју, док је за екипу Сампдорије забележио 47 наступа и постигао седам голова.

За репрезентацију Италије дебитовао је у новембру прошле године на пријатељској утакмици против Албаније, када је био једини стрелац на мечу.

Коментари / 0

Оставите коментар