Okaka zamijenio Mitrovića u Anderlehtu!

Doskorašnji napadač Sampdorije Stefano Okaka novi je član Anderlehta, potvrdio je belgijski klub. Anderleht planio Đenovljanima 3,5 miliona evra za napadača.

Fudbal 29.07.2015 | 22:20
Okaka zamijenio Mitrovića u Anderlehtu!

Problem manje za Vojvodinu - Stefano Okaka i definitivno neće nastupati za Sampdoriju u dvomeču 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Italijanski napadač je prodat Anderlehtu, gde se očekuje da nadoknadi odlazak Aleksandra Mitrovića u Njukasl.

Navodno, Belgijanci su platili 3,5 miliona evra za transfer 25-godišnjeg Okake, koji je sjajnim partijama u prvom delu prošle sezone stigao i do dresa italijanske reprezentacije, ali je potom ispao iz forme i na proleće pružao dosta slabije partije nego tokom jeseni.

Ovim transferom otklonjena je svaka dilema o tome da li će Okaka igrati za Sampdoriju protiv Vojvodine. Prvi duel Đenovljana i Novosađana igraće se u četvrtak (21.00) u Torinu, zbog menjanja travnate podloge na stadionu Luiđi Feraris, a revanš je nedelju dana kasnije na Karađorđu.

Okaka je prethodnih dana odbio ponude Bolonje i Votforda, a u Anderleht stiže kao zamena za Aleksandra Mitrovića koji je pojačao Njukasl.

Tokom karijere italijanski napadač nastupao je za Romu, Modenu, Brešu, Fulam, Bari, Parmu i Speciju, dok je za ekipu Sampdorije zabeležio 47 nastupa i postigao sedam golova.

Za reprezentaciju Italije debitovao je u novembru prošle godine na prijateljskoj utakmici protiv Albanije, kada je bio jedini strelac na meču.

Komentari / 0

Ostavite komentar