СП - ''Делфини'': Нећемо потцијенити Јапанце!

Ватерполисти Србије поручили су да је екипа победом над Црном Гором на прави начин отворила Светско првенство, али и да селекцију Јапана не би смела да потцени.

Остали спортови 29.07.2015 | 14:40
СП - ''Делфини'': Нећемо потцијенити Јапанце!

"Сигурно је да смо фаворити, али се зна да Јапан због стила игре зна да мучи квалитетнијег противника. Физички не могу да парирају и због тога прибегавају игри без много дуела са доста пливања и играња на контранападе. Знам да смо у два сусрета имали муке по цетвртину-две а тако је и другим екипама када играју са Јапаном", рекао је Гојко Пијетловић.

Најбољи голман на прошлогодишњем Европском првенству у Будимпешти истиче да га радује тријумф над Црногорцима.

"Мало је било грча, после смо били опуштенији. Нисмо падали ни када се Црна Гора приближила у трећој четвртини. Вратили смо се головима и сусрет привели крају", навео је Пијетловић.

Дебитант у дресу Србије Никола Јакшић додао је да екипа није могла боље да почне шампионат у Русији.

"Добро смо играли и сигурно смо деловали. Немам никаква искуства када је Јапан у питању. Нисам их до данас ни гледао. Нема потцењивања, ово је сусрет у којем наш квалитет треба да доде до изражаја", рекао је Јакшић.

Млади Сава Рађеловић најавио је још боље игре у наредним мечевима.

"Важно је да за мечеве одлуке будемо у најбољој форми. Победа против Црне Горе нам је донела важно самопоуздање. Стижу нам два противника, на папиру лакши, али против којих такоде треба да се буде максимално сконцентрисан. О Јапану не знам нишшта осим да им је пливање најјачи адут", закључио је Ранђеловић.

Утакмица другог кола Д групе Светског првенства измедју Србије и Јапана игра се у среду од 16.30.

Коментари / 0

Оставите коментар