SP - ''Delfini'': Nećemo potcijeniti Japance!

Vaterpolisti Srbije poručili su da je ekipa pobedom nad Crnom Gorom na pravi način otvorila Svetsko prvenstvo, ali i da selekciju Japana ne bi smela da potceni.

Ostali sportovi 29.07.2015 | 14:40
SP - ''Delfini'': Nećemo potcijeniti Japance!

"Sigurno je da smo favoriti, ali se zna da Japan zbog stila igre zna da muči kvalitetnijeg protivnika. Fizički ne mogu da pariraju i zbog toga pribegavaju igri bez mnogo duela sa dosta plivanja i igranja na kontranapade. Znam da smo u dva susreta imali muke po cetvrtinu-dve a tako je i drugim ekipama kada igraju sa Japanom", rekao je Gojko Pijetlović.

Najbolji golman na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu u Budimpešti ističe da ga raduje trijumf nad Crnogorcima.

"Malo je bilo grča, posle smo bili opušteniji. Nismo padali ni kada se Crna Gora približila u trećoj četvrtini. Vratili smo se golovima i susret priveli kraju", naveo je Pijetlović.

Debitant u dresu Srbije Nikola Jakšić dodao je da ekipa nije mogla bolje da počne šampionat u Rusiji.

"Dobro smo igrali i sigurno smo delovali. Nemam nikakva iskustva kada je Japan u pitanju. Nisam ih do danas ni gledao. Nema potcenjivanja, ovo je susret u kojem naš kvalitet treba da dode do izražaja", rekao je Jakšić.

Mladi Sava Rađelović najavio je još bolje igre u narednim mečevima.

"Važno je da za mečeve odluke budemo u najboljoj formi. Pobeda protiv Crne Gore nam je donela važno samopouzdanje. Stižu nam dva protivnika, na papiru lakši, ali protiv kojih takode treba da se bude maksimalno skoncentrisan. O Japanu ne znam niššta osim da im je plivanje najjači adut", zaključio je Ranđelović.

Utakmica drugog kola D grupe Svetskog prvenstva izmedju Srbije i Japana igra se u sredu od 16.30.

Komentari / 0

Ostavite komentar