Анализа: Италијани - Ливерпулов ненадокнадиви губитак!

Четири играча плаћена 62.300.000 евра, враћена је само сића...Досена, Аквилани, Борини и Балотели папрено плаћени, а до сада се од њихове продаје у клупску касу слило свега 5.375.000 евра!

Фудбал 29.07.2015 | 23:45
Анализа: Италијани - Ливерпулов ненадокнадиви губитак!

Италијани дефинитивно не успевају на Енфилду. Управа Ливерпула у последњи седам година у своје редове је довела четворицу италијанских фудбалера и нико од њих није успео да остави значајан траг у славном енгелском клубу. За неке од њих обештећења су била папрена, половина је за сада отишла за сићу, а такав ће случај бити очигледно и са Мариом Балотелијем и Фабијем Боринијем, играчима који су поштено разочарали захтевну публику Редса.

Жаргонски речено, "ногу" је повукао Андреа Досена 2008. године, који је Удинезеу плаћен 9.000.000 евра, а након две сезоне за свега 3.750.000 евра прешао је у Наполи. Годину дана касније Црвени су искеширали читавих 20.000.000 евра за велику наду Роме Алберта Аквиланија, који је након три сезоне тумарања по позајмица на лето 2012. године потписао за Фјорентину, која је његов уговор од Ливерпула откупила за свега 2.000.000 евра.

Црвени се ни тада нису опаметили, већ су са Вучицом пословали истог лета, када су Фабија Боринија платили 13.300.000 евра, а он се у овом тренутку повезује са одласком у редове новопеченог италијанског прволигаша Карпија, па је извесно да ни ту Редси неће моћи да се опаре.

Несташном Марију Балотелију Ливерпул је можда био и последња велика станица у каријери, ако се нешто радикално не промени, пошто за њега у овом тренутку интересовање показује само Сампдорија.

Темпераментни газда Сампе Масимо Фереро долазак Балотелија види као добар маркетиншки потез. Тамнопути нападач прошлог лета је плаћен 20.000.000 евра, али у Ђенови желе да преполове ту суму.
"Рекли су ми да је Балотели био јуче у Ђенови. Уз попуст, његова цена износи 10.000.000 евра. Чекамо га раширених руку", рекао је у свом стилу Фереро.

С обзиром на који је начин Балотели играо у прошлој сезони и да Брендан Роџерс по сваку цену жели да га се реши, можда се може очекивати да оваква понуда Сампдорије и буде прихваћена, јер је све мање клубова који би у својим редовима желели да виде тако нестабилног играча , без обзира на његове неспорне играчке квалитете.

Дакле, када се све сабере, Ливерпул је италијанским клубовима у последњих седам година на име обештећења за четири играча платио огромних 62.300.000 евра, а од њих је до сада повратио свега 5.375.000 евра. Чак и ако буду продали Балотелија, укупан губитак је ненадокнадив.

Коментари / 0

Оставите коментар