Analiza: Italijani - Liverpulov nenadoknadivi gubitak!

Četiri igrača plaćena 62.300.000 evra, vraćena je samo sića...Dosena, Akvilani, Borini i Baloteli papreno plaćeni, a do sada se od njihove prodaje u klupsku kasu slilo svega 5.375.000 evra!

Fudbal 29.07.2015 | 23:45
Analiza: Italijani - Liverpulov nenadoknadivi gubitak!

Italijani definitivno ne uspevaju na Enfildu. Uprava Liverpula u poslednji sedam godina u svoje redove je dovela četvoricu italijanskih fudbalera i niko od njih nije uspeo da ostavi značajan trag u slavnom engelskom klubu. Za neke od njih obeštećenja su bila paprena, polovina je za sada otišla za siću, a takav će slučaj biti očigledno i sa Mariom Balotelijem i Fabijem Borinijem, igračima koji su pošteno razočarali zahtevnu publiku Redsa.

Žargonski rečeno, "nogu" je povukao Andrea Dosena 2008. godine, koji je Udinezeu plaćen 9.000.000 evra, a nakon dve sezone za svega 3.750.000 evra prešao je u Napoli. Godinu dana kasnije Crveni su iskeširali čitavih 20.000.000 evra za veliku nadu Rome Alberta Akvilanija, koji je nakon tri sezone tumaranja po pozajmica na leto 2012. godine potpisao za Fjorentinu, koja je njegov ugovor od Liverpula otkupila za svega 2.000.000 evra.

Crveni se ni tada nisu opametili, već su sa Vučicom poslovali istog leta, kada su Fabija Borinija platili 13.300.000 evra, a on se u ovom trenutku povezuje sa odlaskom u redove novopečenog italijanskog prvoligaša Karpija, pa je izvesno da ni tu Redsi neće moći da se opare.

Nestašnom Mariju Baloteliju Liverpul je možda bio i poslednja velika stanica u karijeri, ako se nešto radikalno ne promeni, pošto za njega u ovom trenutku interesovanje pokazuje samo Sampdorija.

Temperamentni gazda Sampe Masimo Ferero dolazak Balotelija vidi kao dobar marketinški potez. Tamnoputi napadač prošlog leta je plaćen 20.000.000 evra, ali u Đenovi žele da prepolove tu sumu.
"Rekli su mi da je Baloteli bio juče u Đenovi. Uz popust, njegova cena iznosi 10.000.000 evra. Čekamo ga raširenih ruku", rekao je u svom stilu Ferero.

S obzirom na koji je način Baloteli igrao u prošloj sezoni i da Brendan Rodžers po svaku cenu želi da ga se reši, možda se može očekivati da ovakva ponuda Sampdorije i bude prihvaćena, jer je sve manje klubova koji bi u svojim redovima želeli da vide tako nestabilnog igrača , bez obzira na njegove nesporne igračke kvalitete.

Dakle, kada se sve sabere, Liverpul je italijanskim klubovima u poslednjih sedam godina na ime obeštećenja za četiri igrača platio ogromnih 62.300.000 evra, a od njih je do sada povratio svega 5.375.000 evra. Čak i ako budu prodali Balotelija, ukupan gubitak je nenadoknadiv.

Komentari / 0

Ostavite komentar