Пауну понуђена нова функција у ФСС-у!

Фудбалски савез Србије понудио је посао освајачу У20 СП, у намери да га, ипак, задржи у својим редовима. Пауновић одговара: "Размислићу".

Фудбал 29.07.2015 | 18:40
Пауну понуђена нова функција у ФСС-у!

Вељко Пауновић дошао је у уторак у просторије Фудбалског савеза Србије на Теразијама 35, на нешто што је требало да буде опроштајни коктел, али, можда ће то "пићенце с ногу" заправо бити почетак "новог пријатељства"!

Наиме, председник ФСС Томислав Караџић саопштио је да је Савез желео да Вељко преузме младу селекцију (играче до 21 године), али да се перспективни стручњак захвалио на том предлогу, изразивши амбицију да се окрене "сениорском нивоу".

Међутим, данас је стратегу шампионске генерације са Новог Зеланда понуђена нова функција - да буде координатор рада између младе и "А" репрезентације!

"Покушали смо да приволимо господина Пауновића да прихвати посао селектора Младе репрезентације. Свима је познато да је он направио историјски, нестваран, тешко поновљив успех. Зато су Савезу потребни људи и тренери као што је он. Нажалост, не дешава се увек у животу да се планови поклопе. Он има други план, да покуша да после Светског омладинског првенства квалитетније реши своју позицију и посао. Свима нам је жао, али данас смо дошли до одређеног помака. Дали смо му прилику да до петка размисли о функцији ФСС, да га задржимо овде. Реч је о послу координатора рада Младог и А тима", рекао је Караџић.

"Ми водимо рачуна о људима који праве резултате, знате и да је Љубинко Друловић био у радном односу у Савезу све док није добио другу понуду. Желимо и да Пауновића задржимо, да буде у радном односу са ФСС. Ако буде имао бољих понуда нећемо му правити проблем. Зато и не правимо растанак".

Први човек ФСС додао је и ово: "Шта год да господин Пауновић одлучи, врата Савеза су му увек отворена. Његово време тек долази".

Пауновић се опет захвалио и рекао да ће у неколико наредних дана размислити о тој понуди и потом саопштити свој став.

"Од првог дана у ФСС, од тренутка када смо кренули у пројекат СП, имао сам подршку Савеза и захваљујем се на томе. Рекао сам да желим да направим искорак у каријери и остајем при том ставу, а о новој понуди ћу размислити, интересантна је. Стојим на располагању ФСС, целокупном српском фудбалу и желим да помогнем", рекао је Пауновић.

Караџић је још рекао да ће у петак бити саопштено име новог селектора младе селекције.

Претходни циклус завршен је елиминацијом у групној фази шампионата Европе у Чешкој, где је "орлиће" са клупе предводио Младен Додић. Он је по завршетку квалификација преузео екипу од Радована Ћурчића.

Први човек ФСС одговорио је и на жеље јавности да Вељко Пауновић преузме "А" тим:

"Неозбиљне су приче да ће доћи нови селектор, тиме се баве докони људи. Ми имамо свој правац и пут. Ми имамо селектора под уговором до 2018. године. Радован Ћурчић је и сјајан тренер и сјајан човек и са њим настављамо према зацртаном плану".

Коментари / 0

Оставите коментар