Она је прва жена тренер у НФЛ лиги!

Кардиналси ангажовали жену за тренера! Аризона Кардиналси ангажовали су Џен Велтер за тренера, чиме је она постала први женски тренер у историји НФЛ лиге.

Остали спортови 29.07.2015 | 13:20
Она је прва жена тренер у НФЛ лиги!

37-годишња Џен, која је 14 сезона професионално играла амерички фудбала, биће тренер лајнбекера Кардиналса, одлучио је први тренер тима из Финикса Бруса Еријанса.

“Једна ствар коју сам научио од играча је да ако можеш да ме учиниш бољим, не занима ме да ли си ‘Зелени стршљен’. Слушаћу те”, рекао је Еријанс у образложењу своје одлуке.

Велтерова, која има мастер диплома из спортске психогије, постала је прва жена која је играла на позицији која не захтева шутирање у мушкој професионалној лиги у фебруару прошле године. Она је тада играла ранинбека у специјалном тиму за Тексас Револушн у лиги у затвореном.

“Почаствована сам што сам део овог невероватног тима”, рекла је Велтерова.

Такође, Џен је тренирала лајнбекере и специјалне тимове за Револушн прошле сезоне, чиме је постала прва жена тренер у некој мушкој професионалној лиги.

“Тренирање је много више од учења. Она ће имати сјајну прилику да кроз ову сарадњу себи отвори многа врата”, рекао је Еријанс.

Коментари / 0

Оставите коментар