Ona je prva žena trener u NFL ligi!

Kardinalsi angažovali ženu za trenera! Arizona Kardinalsi angažovali su Džen Velter za trenera, čime je ona postala prvi ženski trener u istoriji NFL lige.

Ostali sportovi 29.07.2015 | 13:20
Ona je prva žena trener u NFL ligi!

37-godišnja Džen, koja je 14 sezona profesionalno igrala američki fudbala, biće trener lajnbekera Kardinalsa, odlučio je prvi trener tima iz Finiksa Brusa Erijansa.

“Jedna stvar koju sam naučio od igrača je da ako možeš da me učiniš boljim, ne zanima me da li si ‘Zeleni stršljen’. Slušaću te”, rekao je Erijans u obrazloženju svoje odluke.

Velterova, koja ima master diploma iz sportske psihogije, postala je prva žena koja je igrala na poziciji koja ne zahteva šutiranje u muškoj profesionalnoj ligi u februaru prošle godine. Ona je tada igrala raninbeka u specijalnom timu za Teksas Revolušn u ligi u zatvorenom.

“Počastvovana sam što sam deo ovog neverovatnog tima”, rekla je Velterova.

Takođe, Džen je trenirala lajnbekere i specijalne timove za Revolušn prošle sezone, čime je postala prva žena trener u nekoj muškoj profesionalnoj ligi.

“Treniranje je mnogo više od učenja. Ona će imati sjajnu priliku da kroz ovu saradnju sebi otvori mnoga vrata”, rekao je Erijans.

Komentari / 0

Ostavite komentar